Aktuelt:

FORNØYD: Odd Erik Bunde i BundeGruppen er fornøyd med å samle BundeBygg og M2 Entreprenør.

BundeBygg styrker seg innen boliger med høy standard

BundeGruppen fusjonerer datterselskapet M2 Entreprenør inn i BundeBygg. Målet er å styrke BundeBygg innen boliger med høy standard.

Publisert Sist oppdatert

M2 Entreprenør har spisset seg inn mot boliger av høy standard i mellomstørrelsen. Omsetningen er rundt 250 millioner kroner, og selskapet har levert positive resultater. Nå slår eieren Bunde Gruppen selskapet sammen med BundeBygg, som er en stor aktør innenfor mellomstore prosjekter og i ROT-markedet på Østlandet.

– Fusjonen innebærer at BundeBygg både får større slagkraft og enda mer komplementær kompetanse i eget hus, sier konsernsjef Odd-Erik Bunde i BundeGruppen.

Selskapets entreprenør BundeBygg var i en kritisk fase i 2017 etter å ha tapt store penger på flere offentlige kontrakter. Ole Kristian Berg ble hentet inn som ny sjef, og det ble satt i gang en oppryddingsaksjon, hvor organisasjon og kostnader ble trimmet. Nå har selskapet god vekst igjen, og etter fusjonen med M2 Entreprenør vil omsetningen bli rundt 1 milliard kroner i år. Ordrereserven er 1,4 milliarder.

– Eierne gleder seg stort over utviklingen i BundeBygg de siste årene, og er meget tilfreds med ledelsen av selskapet. Det er samspillskontrakter som er vår styrke, og som leder og eier er jeg glad for å se at samspillsfilosofien fortsatt har gode vekstvilkår i markedet, sier Bunde.

Fusjonen skjer formelt til høsten, men sammenslåingen begynner allerede i sommer.

– M2 blir tilført kompetanse og kapasitet, samt ikke minst få nyte godt av BundeByggs satsing på klima og miljø. BundeBygg er gjennom sitt program i samarbeid med FN blitt klimanøytral i 2020 og har et godt opplegg for å redusere sitt klimaavtrykk i sine prosjekter. M2 vil også gjennom fusjonen bli styrket innenfor markedsarbeid, tekniske fag, BIM, VDC, og annen generell prosjektstyring, sier Odd-Erik Bunde

Han presiserer at M2 vil fortsette sin virksomhet som tidligere, men som en avdeling i BundeBygg.

– BundeBygg få tilført M2s markedsposisjon, spisskompetanse innenfor prosjektgjennomføring i M2s markedssegment, og ikke minst mange meget dyktige ansatte. M2 har svært mange gode referanseprosjekter på sin merittliste med svært høy standard, for eksempel Dr. Holms vei for GloMar Eiendom AS. Vi gleder oss veldig til å få M2 om bord i BundeBygg, sier adm. direktør Ole Kristian Berg i BundeBygg

Han mener fusjonen vil styrke selskapets evne til å gjennomføre gode prosjekter for eksisterende og nye kunder.

Powered by Labrador CMS