STORE PLANER: Her skal Bulk Industrial Real Estate i gang med sitt nye storprosjekt.

Etter nesten ti år fikk Bulk endelig klarsignal for sitt nye storprosjekt

Lillestrøm kommune har gitt klarsignal for Bulk Park Ausenfjell, som vil gi en rekke logistikkbygg med et samlet areal på 80.000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Bulk Industrial Real Estate har hatt stor suksess med sin Bulk Park Lindeberg i Lillestrøm kommune. På kort tid ble logistikkparken fylt opp med 11 prosjekter på totalt 55.000 kvadratmeter bygningsareal og rundt 450 arbeidsplasser. Nå går Bulk i gang med en ny logistikkpark med flere toppmoderne industri-, lager-, og logistikkbygg. Arealet bli til sammen 80.000 kvadratmeter bygg på den 170 mål store tomten som ligger sentralt mellom Oslo og Gardermoen. i kommunen

– Ambisjonene for Bulk Park Ausenfjell blir minst like store som suksessen på Lindeberg. Vi har lang erfaring med å tilpasse bygg til ulike bransjer og næringer, samtidig som vi skal fortsette med innovasjon og nytenkning. I Bulk Park Ausenfjell vil vi fortsette vårt bærekraftsarbeid med å legge til rette for eksisterende løsninger som solceller og fjernvarme, samt undersøke nye muligheter og prosjekter med fokus på tilrettelegging for en sirkulær næringspark og digital infrastruktur, forteller Nina Hage, leder for Bulk Industrial Real Estate.

Etter å ha brukt nesten ti år på å lande reguleringen av prosjektet, går Bulk nå gang med å opparbeide tomten og nærliggende områder.

– Det har vært en lang reise, men endelig er vi i mål og kan sette i gang med å etablere en ny Bulk Park. Dette har vært en kompleks prosess, men med konstruktiv og god dialog med alle parter har gjort at vi omsider har landet, sier Hage.

– Vi håper å være i gang med tomteopparbeidelsen etter sommeren, og om alt går etter planen er vi klare for at de første leietakerne kan flytte inn i Bulk Park Ausenfjell allerede i 2026, sier Dag Klem, leder for salg i Bulk Industrial Real Estate.

Bulk Industrial Real Estate fikk nylig tildelt landets første BREEAM-NOR 6.0 miljøsertifisering for industribygg etter den oppdaterte BREEAM-manualen. Klem forteller at Bulk har høye bærekraftsambisjoner for den nye logistikkparken.

– Vi får jevnlig henvendelser fra aktører på jakt etter lokaler i denne regionen. Bulk Park Ausenfjell vil bli et attraktivt tilskudd i et strategisk viktig område for logistikksektoren. Midt mellom Oslo og Gardermoen, og med nærhet til både E6 og E16, er Ausenfjell en ypperlig lokasjon som gir gode forbindelser til hele landet, sier Klem.

Bulk Industrial Real Estate skal oppgradere veien i tråd med kommunal veinorm, og vil også etablere støyskjerming og gang- og sykkelvei på hele strekningen langs adkomstveien til industriområdet på Ausenfjell.

– Dette er jo en omfattende tomteopparbeidelse, vi opparbeider hele området med oppgradert og tryggere infrastruktur. Vi har hatt et meget godt samarbeid med kommunen, noe som har vært enormt viktig med slike komplekse forutsetninger, fortsetter Hage.

 

 

Powered by Labrador CMS