PÅ KJØPEREN: Dag Klem, leder for salg i Norden i Bulk Industrial Real Estate, ser for seg et logistikkbygg på over 16.000 kvadratmeter på tomten.

Bulk kjøpte tomt på 35 mål

Bulk Industrial Real Estate har kjøpt en utviklingstomt i Kobbervikdalen rett ved E18 i Drammen.

Tomten er på 35 mål og kan utvikles til et nytt logistikkbygg. I tillegg inneholder transaksjonen en opsjon på ytterligere 15 mål.

Området er et veletablert industriområde med aktører som NorEngros, Storcash, Veidekke og Volvo. Bulks avtale omfatter området Eikhaugen Nord, nordøst i industriområdet, med knappe to minutters kjøretid til E18, 10 minutter til Drammen havn og en drøy halvtime til Oslo og Tønsberg.

– Kobbervikdalen er midt i smørøyet for lager- og logistikkvirksomhet, med nærhet til både E18 og Drammen havn. Vi opplever stor etterspørsel etter fleksible, effektive og moderne industri-, lager- og logistikkbygg som ligger sentralt, og ser frem til å utvikle området på Eikhaugen Nord. Vi er allerede i kontakt med aktører som har meldt sin interesse for å etablere seg her, sier Dag Klem, leder for salg i Norden hos Bulk Industrial Real Estate.

Arbeidet med detaljregulering er allerede i gang med kommunen og grunneier. Målet er å starte byggearbeidene i løpet av 2025. slik at leietakere kan ønskes velkommen i løpet av 2026.

Ambisjonen er å bygge lager- og logistikkbygg med inntil 16.400 kvadratmeter grunnplan og opp mot 13 meter takhøyde på de første 25 målene.

– Vi har lang erfaring med å tilpasse både nye og eksisterende bygningsmasser til leietakerne våre og deres behov. Denne erfaringen tar vi med oss til Drammen. Etter etableringen i Drammen vil Bulk kunne tilby tilgjengelige og tilpassede industri-, lager- og logistikkløsninger langs aksen Oslo-Sandefjord i tillegg til aksen Eidsvoll-Moss, avslutter Klem.

Avtalen gjennomføres ved at Bulk overtar samtlige aksjer i selskapet Eikhaugen Nord AS, som eier tomteområdet i Kobbervikdalen. Kjøpesummen er ikke offentlig, og vil avhenge av endelig regulering av tomten.

 

 

Powered by Labrador CMS