ELDST: Aass Bygggeri er Norges eldste bryggeri, og ble grunnlagt i 1834, da den aller første ølen ble tappet på flaske.

Brygger øl ved hjelp av solen

Aass Bryggeri har installert solpaneler på bryggeriets tak.

Publisert Sist oppdatert

– Ved å investere i solceller reduserer selskapet vårt klimaavtrykk og bidrar til økt mengde fornybar elektrisitet i systemet. Dette er et naturlig skritt i vårt omfattende bærekraftsarbeid. I vårt sirkulære økosystem er vi opptatt av å redusere bruken av ressurser som råvarer og energi, og å holde ressursene i sirkulasjon så lenge som mulig, uttaler Christian Aass, administrerende direktør i Aass Bryggeri, i en pressemelding.

De har valgt EnergiEngasjement som samarbeidspartner. Solcelleanlegget, som forventes å produsere 120.000 kWh årlig, vil både redusere behovet for kjøpt elektrisitet og bidra til selskapets sirkulære økosystem.

Aass Bygggeri er Norges eldste bryggeri, og ble grunnlagt i 1834, da den aller første ølen ble tappet på flaske. Noen år senere overtok Paul Lauritz Aass driften av bryggeriet, og siden har driften gått i arv fra generasjon til generasjon, og ledes i dag av femte generasjon i Aass-familien.

I dag er bryggeriet en moderne industriell virksomhet som produserer over 30.000.000 liter øl, cider og mineralvann.

Ifølge pressemeldingen har selskapet alltid hatt høye krav til bærekraft, og i løpet av sommeren 2023 ble det installert 260 solpaneler på bryggeriets tak.

Powered by Labrador CMS