Transaksjon:

KJEMPEDEAL: Samfosa kjøpte Bratsberg for 1,55 milliarder kroner.

Bratsberg solgt til Samfosa for 1,55 milliarder kroner

Nyfosa og Samfunnsbygg sitt selskap Samfosa har kjøpt Bratsberg fra Øygarden Eiendom og Conceptor Eiendom for 1,55 milliarder. Inkludert to eiendommer solgt separat tidligere, casher Bratsberg-eierne inn nærmere 2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsselskapet Bratsberg AS har blitt bygget opp av eierne og utviklet siden 2004, og har brutto utleieareal på ca. 115.000 kvadratmeter, en tomtebank på ca. 250.000 kvadratmeter og et utviklingspotensial på ca. 80.000 kvadratmeter.

– Vi har bygget opp dette selskapet over mange år, så det har vært viktig for oss å finne en profesjonell kjøper som ser på Bratsberg som ett vekstcase. Derfor er vi veldig godt fornøyde med å overlate selskapet til så solide og langsiktige aktører som Samfunnsbygg og Nyfosa, sier Petter Øygarden, daglig leder Øygarden Eiendom AS.

– Bratsberg har en robust og attraktiv portefølje med mange prosjekter som skal realiseres de kommende årene. Dette er attraktivt for mange, og det er vel ingen hemmelighet at det har vært betydelig investorinteresse for å kjøpe dette selskapet, sier Vidar Lyhus, Styreleder i Conceptor.

SELGER:

Bratsberg AS har gjennom årene bygd opp en portefølje med kontor- handel- og logistikkeiendommer i Porsgrunn, Skien og Horten. De årlige leieinntektene er 111 millioner kroner. Selskapet har doblet leieinntektene de siste 6 årene, og målet er doble de igjen de kommende årene. Transaksjonen inkluderer også 14 fulltidsansatte.

– Det er mye spennende som skjer i Grenlandsregionen om dagen, og stadig flere legger merke til dette. Vi gleder oss til et langsiktig samarbeid med både Samfunnsbygg og Nyfosa, sier Simon S. Stordalen, administrerende direktør i Bratsberg.

GLEDER SEG: Daglig leder Simon S Stordalen i Bratsberg, daglig leder Petter Øygarden i Øygarden og økonomidirektør Kenneth Antonsen i Bratsberg.

Samfosa AS er et nyopprettet selskap som eies 50/50 av Samfunnsbygg og Nyfosa. Kjøpet av Bratsberg er den første investeringen selskapet gjennomfører. Samfosa betaler en eiendomsverdi på 1,55 milliarder kroner for Bratsberg.

– Bratsberg er et imponerende selskap og er en optimal plattform for oss å starte med i Norge. Selskapet er veldrevet og har en portefølje av høy kvalitet. Dette er akkurat det vi har vært på jakt etter, sier Simon Venemyr Ottersland, adm. direktør i Samfosa AS.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Wikborg Rein juridisk rådgiver for Øygarden Eiendom AS, Conceptor AS og Bratsberg AS. Tenden Advokatfirma var kjøpers juridiske rådgiver.

Powered by Labrador CMS