Juss:

SORIA MORIA: Dette boligprosjektet på Voksenkollen har vært utfordrende for Bonum. Eiendomsselskapet har gått på to strake tap mot entreprenøren som stod for byggingen.
(Ill. Bonum)
SORIA MORIA: Dette boligprosjektet på Voksenkollen har vært utfordrende for Bonum. Eiendomsselskapet har gått på to strake tap mot entreprenøren som stod for byggingen. (Ill. Bonum)

Bonum dømt til å betale millionerstatning til entreprenør (+)

Mente entreprenøren hadde overfakturert i et boligprosjekt.

Publisert

For fem år siden igangsatte Bonum salget av boenheter i Soria Moria-tunet i Voksenkollen i Oslo. Prosjektet består av frittliggende eneboliger, vertikaldelte tomannsboliger og rekkehus.

Salget gikk godt. Men Bonum fikk utfordringer med entreprenøren som var valgt ut til å oppføre boligene. For å unngå forsinkelser bestemte Bonum seg for å bytte entreprenør. Valget falt på KF Entreprenør, som Bonum gjennom flere prosjekter hadde samarbeidet med.

Avtalt vederlagsform var at KF Entreprenør skulle bli honorert etter medgåtte timer etter fastsatte timepriser. Arbeidene gjaldt tømrerarbeid, gipsing og maling.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.