SOLGT: Frogner Menighet har solgt Erling Skjalgssons gate 25.
SOLGT: Frogner Menighet har solgt Erling Skjalgssons gate 25.

Kjøpte tomt på Frogner for å bygge boliger

Backe Posjekt og Oslo House har kjøpt nabotomten til Schafteløkken på Frogner i Oslo. Nå skal de bygge et femtitalls boliger på den attraktive tomten.

Publisert

Ifølge hjemmesidene til Frogner Menighet har tomten med adressen Erling Skjalgssons gate 25 (Frognerhjemmet) blitt solgt for 170 millioner kroner. Oppgjør og overlevering vil finne sted i oktober. Det er Malling & Co som var megler i transaksjonen.

Det er Backe Prosjekt og Oslo House som har kjøpt eiendommen. Planen er å bygge et femtitalls leiligheter som passer inn i det ærverdige nabolaget. Samtidig skal heis og universell utforming sikre at flere kan bo i strøket hele livet.

– Vi er svært glade for at vi skal utvikle dette boligprosjektet i samarbeid med Oslo House. De har lang erfaring og spisskompetanse på høykvalitetsprosjekter i tett by, og vil bidra med verdifull kompetanse, sier Bjørn Tore Hagness, administrerende direktør i Backe Prosjekt.

Det er ikke mange tomter på Frogner hvor man kan utvikle såpass mange leiligheter. På nabotomten ligger kulturminnet Schafteløkken, med Oslos største eksisterende tømmerbygning som ble oppført tidlig på 1800-tallet.

– Vi har lyst til å rydde opp i bysituasjonen for å gi Schafteløkken et mer verdig nabolag, og dermed en mer fremtredende plass i bybildet. Sykehjemsbygget har tjent sin misjon, og står igjen som en tom festning i utakt med gata og strøket. Vi ønsker at boligprosjektet skal få en inviterende fasade som passer inn i kvartalsstrukturen på Frogner, sier Bjørnar Johnsen, prosjektdirektør i Oslo House.

Backe Prosjekt og Oslo House har ambisjoner om å gi gode boforhold i et område hvor det har vært bygget få nye boliger de siste tiårene. Eiendommens beliggenhet regnes som en av landets beste.

– Nå gleder vi oss til å sette i gang. Dette er et av få nye boligprosjekter i området, og vi er begeistret for å kunne utvikle boliger som passer inn på Frogner, og som vil gi langt bedre tilgjengelighet med heis og universell utforming, sier Hagness i Backe Prosjekt.

Nå vil utviklerne ha medvirkning fra Schafteløkken, byantikvar, planleggere, lokalpolitikere og alle med et hjerte for nabolaget og Frogner.

– For oss er dette en helt unik utfordring innen Oslos byutvikling, som vi møter med en stor porsjon ydmykhet. Hvis alle gode krefter respekterer hverandre og spiller på lag, kan vi få til den ultimate «byreparasjonen» der strøkets historiske egenart og moderne byggkvalitet kommer sammen i skjønn forening, sier Johnsen.