SELGER: Johan Rasting i Bo Coliving.

Norges største studentboligaktør får ny eier

Det amerikanske eiendomsinvesterings- og forvaltningsselskapet Heitman kjøper Bo Coliving. Gründeren Johan Rasting vil fortsette å lede virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har sett en vedvarende styrke i studentboligsektoren de siste årene. Etterspørselen etter studentboliger er fortsatt intakt, og vi tror at den vil øke fremover. Sektoren vil fortsette å dra nytte av etterspørselsoverskudd fra studentene, sterk investorinteresse og høye inngangsbarrierer. Dette oppkjøpet fører til at vi har en betydelig plattform i et sterkt fragmentert og underforsynt marked, sier Caleb Mercer, Managing Director of European Real Estate Investment i Heitman.

– Vi har over lenger tid fokusert på alternative sektorer i Europa, med etterspørselsdrivere som er frakoblet de brede økonomiske syklusene. Strategisk sett fokuserer vi på å investere i eiendeler som kombinerer et vekstpotensial med en konkurransedyktig risikojustert avkastning. Taktisk ser vi fordeler med å investere gjennom syklusen og utvide driften i perioder der det er et høyt behov for likviditet. Fremover vil vi fortsette å bygge ut vår europeiske plattform, sier Tony Smedley, Managing Director og Head of European Private Equity i Heitman.

Ny eier, samme ledelse

Som en del av transaksjonen overtar amerikanske Heitman majoriteten av aksjene i Bo Coliving. Johan Rasting vil fortsette som administrerende direktør, sammen med resten av den nåværende ledelsen.

– Vi er svært fornøyde med å ha sikret Heitmans støtte til å utvikle den ledende studentboligplattformen i Norge. Behovet for godt utviklede studentboliger er fortsatt veldig stort. Vi ser frem til å møte denne etterspørselen og investere i oppgradering av eksisterende eiendommer for å oppnå videre vekst i selskapet, sier Johan Rasting, gründer og administrerende direktør i Bo Coliving.

På vei mot 10.000 rom

Siden 2020 har Bo Coliving vokst til å ha over 1.400 rom fordelt på 52 eiendommer i 13 norske byer, og jobber nå med å doble antall rom i løpet av de neste 12 månedene. Den langsiktige planen er å nå 10.000 rom innen 2026, en ambisjon Heitman deler.

– Vi er allerede kjent med studentboligmarkedet gjennom våre investeringer blant annet i Storbritannia. Nå ser vi frem til å bruke erfaringene våre til å utvikle det private studentboligmarkedet i Norge. For oss representerer Bo Coliving en attraktiv plattform. Organisasjonen, eiendommene og den forretningsmodellen som ligger til grunn gir et solid fundament for videre vekst, sier Mercer fra Heitman.

– Ambisjonen har siden dag én vært å bli den foretrukne aktøren innen coliving i Norge. Jeg opplever at Heitman deler denne ambisjonen med oss. Nå ser jeg frem til å fortsette utviklingen av et sømløst og heldigitalt utleietilbud, som setter en ny standard for hva studenter og young professionals kan forvente på det private leiemarkedet, avslutter Rasting fra Bo Coliving.

DNB Næringsmegling var rådgiver for begge parter i prosessen.

Powered by Labrador CMS