Utvikling:

RENOVERING: Nå skal landemerket få nytt liv.
RENOVERING: Nå skal landemerket få nytt liv.

Betongkolossen skal få nytt liv

I over 60 år har den 14 etasjer høye bautaen vært et landemerke i bydelen. Snart skal den gjennom en omfattende rehabilitering.

Publisert Sist oppdatert

Bygdøy allé 2 i Oslo ble oppført 1960 som Norsk Hydros administrasjonsbygg. Senere ble det hovedkvarter for Yara. Nå er det Norsk Hydros Pensjonskasse som eier og leier ut bygget.

Bygget skal snart gjennomgå den største rehabiliteringen i sin over 60 år lange historie, der målet er å få det tilbake til gammel storhet samtidig som det blir en arbeidsplass for nåtiden. Blant annet er det snakk om ny bedriftsrestaurant, kaffe- og vinbar og treningssenter.

- Hele bygget med tilhørende felles- og servicearealer skal oppgraderes og tilrettelegges for å tilfredsstille kravene til moderne leietakere.  Arbeidet er nå i en planleggingsfase, men til høsten begynner den fysiske oppgraderingen. Høsten 2023 kan nye leietakere flytter inn i det som blir et et foregangseksempel på hvordan eldre kvalitetsbygg kan rehabiliteres til fordums prakt, samtidig som dagens krav til bærekraft og miljø tilfredsstilles, sier daglig leder Andreas Thue i kommunikasjonsbyrået Iteo.

Mye skal bevares

Betongkolossen er tegnet av arkitekten Erling Viksjø som var en av de fremste innen norsk modernisme, og inneholder en del elementer som ikke finnes i dagens kontorbygg. Innvendig er det utsmykket av blant andre kunsterne Jacob Weidemann og Odd Tandberg.

- Bygdøy Allé 2 er fantastisk ingeniørkunst. Vi skal sørge for at arkitekt Viksjøs visjon blir ivaretatt, og samtidig modernisere bygget for fremtidens behov, uttaler sivilarkitekt Cathrine Vigander som er daglig leder i Element.

Powered by Labrador CMS