BYDEL: Når Bodø flyplass flyttes 900 meter vekk fra den eksisterende, er det klart for storutvikling av den gamle. Ill.: Bodø kommune
BYDEL: Når Bodø flyplass flyttes 900 meter vekk fra den eksisterende, er det klart for storutvikling av den gamle. Ill.: Bodø kommune

Ber om hjelp fra hele Skandinavia

Når flyplassen er flyttet skal det enorme området bli en kliss ny bydel. Nå ber kommunen om hjelp med utformingen.

Publisert Sist oppdatert

Bodø kommune har startet planleggingen av hvordan den fremtidige nye bydelen, på området som i dag er sivil og militær flyplass, skal utvikles. Nå ber de om hjelp fra hele Skandinavia til å foreslå de beste ideene.

LES OGSÅ: Takker nei til jobb i dårlige lokaler

– For å få de beste innspillene inviterer vi fagmiljøer, nasjonalt og internasjonalt, til å bli ett av tre miljøer som får i oppdrag å levere konkrete forslag til hvordan bydelen kan utformes, sier prosjektsjef  Irene Skiri i Ny by – Ny flyplass i en pressemelding.

Hensikten med oppdraget er å få gjennomarbeidede og gode ideer. I første omgang gjennomføres en tilbudskonkurranse som åpner for at de fremste, små og store rådgivingsselskapene går sammen i team og sender inn tilbud på oppdraget.

LES OGSÅ: Nord-Norges største prosjekt

– Deretter vurderes tilbudene og de tre beste teamene får tildelt et likeverdig oppdrag, påpeker Skiri.

Teamene skal  jobbe i tre måneder, januar – april 2020, før de leverer endelig forslag til utforming. Deretter tar kommunen med seg de beste inn i det videre planarbeidet.

LES OGSÅ: Laksemilliardær seter på hotell

Kommunedelplanen skal vedtas av bystyret i 2022. Prosjektsjefen vektlegger at innbyggerne skal inkluderes i prosessen.

– Vi ønsker at innbyggerne skal få gi sine innspill til det videre arbeidet, for et best mulig resultat, sier hun.