285 MILL: Eiendomsverdien på hotell- og kontoreiendommen i Porsgrunn er 285 millioner kroner.
285 MILL: Eiendomsverdien på hotell- og kontoreiendommen i Porsgrunn er 285 millioner kroner.

Emil Eriksrud etter salg: – Vi har fått pusterom

Recreate har solgt sin andel på 50 prosent av eiendommen som huser Comfort Hotel Porsgrunn til utviklingspartneren Bane NOR Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Verdien av eiendommen er 285 millioner kroner og salget av 50 prosent av aksjene i eierselskapet Kammerherreløkka AS gir Recreate en netto kontanteffekt på 46 millioner kroner. De pengene blir brukt til å betale kreditorer og nedbetale lån. Samtidig jobber selskapet med å få utsatt forfall på alle lån frem til oktober 2023.

– Vi har fått pusterom og er ett skritt nærmere friskmelding, sier CEO Emil

Eriksrød, og som mener avtalen er et godt utgangspunkt for veien videre.

Recreate har gjennomført omfattende kostnadskutt og nedbemanning, og er nå i sluttfase av forhandlinger om fritak for avdrag og forlengelse av lån frem til oktober 2023.

– Det har vært tøft, men heldigvis har vi hele tiden hatt god dialog med våre finansielle partnere. Jeg opplever at vi har et felles mål om å styrke Recreate slik at vi kan møte 2023 best mulig, sier Eriksrød.

Recreate utvikling hotelleiendommen sammen med Bane NOR Eiendom, som nå blir eneeier av eiendommen.

– Vi jobber med flere salgsprosesser, fortsetter å optimalisere driftsituasjonen og vil gjennom dette forbedre vår finansielle posisjon. Det blir nå noen rolige juledager, samtidig som vi fortsetter arbeidet gjennom romjulen og videre i januar, sier Eriksrød.

Powered by Labrador CMS