Aktuelt:

SJØMAT: Dette det foreløpig siste sjømatanlegget på hovedflyplassen.

Satser enda mer på sjømat

Det nye kjølehotellet skal trygge sjømateksporten fra hovedflyplassen.

Publisert Sist oppdatert

9. mars signerte Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center (OSCC) en kontrakt som gir sistnevnte tilgang på tomt inne på flyplassområdet på hovedflyplassen på Gardermoen. Der skal det bygges et 4.200 kvadratmeter stort kjølehotell som skal sikre at norsk sjømat får bedre eksportforhold.

- Med dette svarer vi på ønsket fra sjømatnæringen og deres samarbeidspartnere om å forbedre kjølekjeden for fersk norsk sjømat som flys ut fra Gardermoen. Kvaliteten på norske råvarer sikres, samtidig som vi kan redusere klimaavtrykket, sier Avinors flyfraktsjef Martin Langaas i en pressemelding.

Kjølehotellet sørger for at man kan redusere bruken av is i forpakningen av sjømaten, da denne allerede er kald når den flyttes ut i flyene.

- Å redusere behovet for is i fiskekassene er et viktig bidrag her fordi klimaavtrykket per kilo fraktet sjømat reduseres, tilføyer han.

- Vi ønsker å etablere kjølefasiliteter som er åpne og tilgjengelige for alle som ønsker det. Målet er å legge til rette for at Oslo lufthavn er mest attraktiv når sjømatnæringen skal eksportere sine varer ut i verden. Bygget skal stå ferdig våren 2023, sier administrerende direktør Roy Egil Skredderberget i OSCC.

Hva anlegget vil koste sier ikke meldingen noe om. OSCC kontrolleres ifølge proff.no av familiene Søraa og Øvrebø på Måløy.

Powered by Labrador CMS