Transaksjon:

1,175 MILLIARDER: Aurora Eiendom betalte nesten 1,2 milliarder korner for senteret.

Aurora Eiendom blar opp for Buskerud Storsenter

Aurora Eiendom har kjøpt Buskerud Storsenter fra Citycon Norway for 1,175 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Senteret passer perfekt med Aurora Eiendoms nåværende portefølje og kjøpet bekrefter at vi er i rute med vår vekststrategi, sier Lars Ove Løseth, CEO i Aurora Eiendom.

Buskerud Storsenter hadde brutto omsetning på 1,2 milliarder kroner 2021. Senteret ble fullstendig renovert i 2017 med ny fasade og utvidete handelsarealer. Det samlede arealet er på 28.585 kvadratmeter over to etasjer. Senteret har kjente leietakere som Coop Obs!, Clas Ohlson, Vinmonopolet, Cubus og H&M. Eiendommen har også en tomt på 44.000 kvadratmeter langs Krokstadelva, med et betydelig utviklingspotensial. Det er planer for bolig- og næringsutvikling i området.

Etter kjøpet av Buskerud Storsenter, vil Aurora Eiendom eie seks kjøpesentre i Norge.

For å finansiere kjøpet, vil Aurora Eiendom hente inntil 400 millioner kroner i ny egenkapital. Eksisterende eiere som Eiendomsspar, Joh Johannson Eiendom AS, Alti Invest AS, Strawberry Shopping AS og Varner Invest AS har tegnet seg for sin pro rata andel som tilsvarer 217 millioner kroner.

Eiendomsverdien var 1,175 milliarder kroner. Clarksons Platou Project Finance har vært rådgiver for kjøperne. Det var Malling & Co som var megler i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS