BLACK BOX-BYGGET: Marstrandsgata 8 huser Black Box Teater og Rom for Dans på lengre leieavtaler.

Kjøper utviklingsprosjekt på Rodeløkka av NREP

Wessel Eiendom, Oslo House og Alti har kjøpt utviklingseiendom i Oslo sentrum.

Publisert Sist oppdatert

De tre partnerne har kjøpt alle aksjene i Marstrandgaten 8-10 AS gjennom selskapet GS Utvikling AS fra NREP (90,9 prosent) og Oslo House (9,1 prosent). Eiendommen, som er siste del av boligprosjektet «Chokoladefabrikken», ble tatt over tirsdag sist uke.

I 2021 kjøpte NREP og Oslo House Marstrandgaten 8-10 av Brødrene Jensen og Bunde Eiendom for å utvikle 40-50 nye leiligheter og rundt 1.600 kvadratmeter næringsareal.

Marstrandsgata 8 er i dag utleiet til Black Box Teater og Rom for Dans på lengre leieavtaler. Marstrandsgata 10 er en ubebygget utviklingseiendom regulert til boligformål. Det samlede bygningsarealet er på 3.300 kvadratmeter, mens tomten har et areal på knappe 4.600 kvadratmeter.

Ole-Christian Hallerud.

– Vi gleder oss til å komme i gang med utvikling av denne eiendommen sammen med våre partnere. Det er flere veier til mål her, en samordnet utvikling av boliger på begge eiendommer eller en kombinasjon av boliger og kultur, med Black Box som langsiktig samarbeidspartner. Vi vil bruke det neste halvåret på å utrede ulike alternativer. Eiendommen er ett spennende tilskudd til Alti Forvaltning ´s portefølje av boligprosjekter som nå nærmer seg 2000 boenheter, sier daglig leder Ole-Christian Hallerud i Alti Eiendomsinvest.

– Dette er en eiendom som passer fint inn, og forsterker vår portefølje av eiendommer for utvikling av boliger og næring. Vi ser frem imot utviklingsprosessen sammen med våre partnere, hvor prosjektet vil være med på å forsterke et attraktivt bymiljø, sier daglig leder Thomas Korneliussen fra Wessel Eiendom.

– Vi ser frem til å videreutvikle denne urbane eiendommen på Rodeløkka på best mulig måte, og gleder oss til å utforske muligheter for eiendommen sammen med våre solide partnere. Eiendommen har et stort potensiale og vi føler oss trygge på at vi skal få til en god utvikling som vil gi et positivt bidrag til naboer, leietakere og beboere, sier daglig leder Thomas Berg-Nielsen i Oslo House.

Kjøperen GS Utvikling AS eies av Wessel Eiendom (40 prosent), Alti Eiendomsinvest (40 prosent), Oslo House (10 prosent) og Alti Eiendomsinvest Sør (10 prosent).

Powered by Labrador CMS