Vil utvikle miljøbygg i Trondheim

Entra Eiendom blar opp 91 millioner kroner for en eiendom i Trondheim. Planen er å utvikle et miljøbygg.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Holtermanns veg 1 som Entra Eiendom nå vil utvikle. Det statlige eiendomsselskapet har kjøpt eiendommen, som i dag inneholder et tomt kontorbygg som skal rives. Planen er å utvikle et bygg som ifølge Entra Eiendom holder høy miljøstandard.

– Kjøpet av Holtermanns veg er helt i tråd med Entras markedsstrategi. Trondheim er strategisk satsingsområde. Eiendommen har godt kollektivtilbud, en av de viktige faktorene for å utvikle miljøledende lokaler,” sier regiondirektør Karl Fredrik Torp i Entra Eiendom.

Tomten er på 10,7 mål, og er regulert for til sammen 34 000 kvadratmeter over bakken og 18 000 kvadratmeter under bakken. Ifølge Torp er prosjektet et av de siste store utviklingsprosjektene i tilknytning til Trondheim Sentrum.

Entra ser på Trondheim som en attraktiv by å investere i, blant annet fordi befolkningsveksten er ventet å være svært høy i årene fremover. Håpet er at etterspørselen etter moderne og miljøledende lokaler vil øke. Selskapet er ikke alene om å satse på miljøbygg i Trondheim. KLP Eiendom bygger et nytt miljøbygg med et anslått energibruk på 106 kWh/m2.

 

Powered by Labrador CMS