FOYNKVARTALET: Eiendoms- og utviklingsselskapet Tunsberghus AS har kjøpt prosjektselskapet Folksom AS.  Selskapet eier i dag over 40.000 kvadratmeter næring, inkludert blant annet Foynkvartalet, Handelshuset  Foyn, Bjellandveien 24 og Horten Handelspark.
FOYNKVARTALET: Eiendoms- og utviklingsselskapet Tunsberghus AS har kjøpt prosjektselskapet Folksom AS. Selskapet eier i dag over 40.000 kvadratmeter næring, inkludert blant annet Foynkvartalet, Handelshuset Foyn, Bjellandveien 24 og Horten Handelspark.

Varsler storsatsning fra Tønsberg

Eiendoms- og utviklingsselskapet Tunsberghus AS har kjøpt prosjektselskapet Folksom AS eiet av Pål Egeland, som samtidig tar rollen som administrerende direktør i Tunsberghus. Selskapet planlegger nå en storsatsning innen eiendom fra Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal eiendomsporteføljen økes og selskapet videreutvikles. Det er allerede forhandlinger om flere eiendommer og prosjekter som vil tilføre betydelig vekst. Ambisjonen er å være en ledende eiendomsutvikler og eier mellom Oslo og Telemark med base i Tønsberg.

Pål Egeland er håndplukket av eierne til å lede selskapet, som samtidig endrer navn til Folksom.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss Pål Egeland. Han har bred kompetanse fra forskjellige typer eiendomsutvikling og brenner for bærekraftig byutvikling. Dermed har han alle de viktige egenskapene for å utvikle selskapet, sier Kristian Lundkvist.

Les også: Selger handelseiendom for 105 millioner i Vestfold

ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Pål Egeland.
ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Pål Egeland.
ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Pål Egeland.

Videre utvikling av selskapetTunsberghus AS ble startet i 1992 som et utviklingsselskap innen bolig- og næringseiendom. I 2014 kom investeringsselskapet Emercor AS inn som majoritetseiere og i 2015 ble Foynselskapene (inklusive Handelshuset Foyn, boligprosjektet Foyntaket og Foynkvartalet) kjøpt.

Selskapet endrer nå navn til Folksom og vil ta en tydelig posisjon som utvikler av attraktive steder og møteplasser i regionen med investering i eiendommer i sentrale knutepunkt, bystrøk og bosteder.

– Vi liker å arbeide helhetlig i prosjekter og vurdere ut fra stedets karakter og kommunale planer endelig fordeling på bolig, kontor, handel, kultur eller andre formål. Med et blikk på helheten så tror jeg man i større glad lykkes med å skape gode steder og nabolag, sier Pål Egeland, som startet i lederrollen 1. november.

Organisasjonen vil omstruktureres noe og forberedes for vekst. Flere nøkkelroller skal ansettes.

Les også: OBOS kjøper for 75 millioner i Tønsberg

– Vi skal bygge en ledende industriell eiendomsaktør som med unntak av entreprise gjennomfører verdikjeden i eiendomsutvikling, forvaltning og drift med egen organisasjon. Vi har kompetanse på kombinasjon bolig og næring og vil foredle den videre. Driver man stort innen eiendom i dag så må man være tett på kunden, både leietakeren og deres kunder, og forstå deres utfordringer og daglige drift. Man må innta vertskapsrollen, sier Pål Egeland.

Folksom har som strategi å vokse både organisk, samt gjennom oppkjøp og fusjoner. Selskapet er i dag kontrollert av Fredrik Røed og Kristian Lundkvist gjennom deres felles investeringsselskap Emercor. I tillegg består eierskapet av flere private investorer. Folksom er som en del av sin vekstrategi åpen for å ta inn ytterligere ekstern kapital.

– Gjennom etableringen av nye Folksom har vi fått en god plattform for videre vekst. Vi har nå både en portefølje, en organisasjon med høy kompetanse og en eierbase som alle er villig til å satse, sier Fredrik Røed.

Les også: Erik Bøhler og Tom Vidar Rygh selger Tønsberg-bygård

EiendommerSelskapet eier i dag over 40.000 kvadratmeter næring inkludert blant annet Foynkvartalet, Handelshuset Foyn, Bjellandveien 24 og Horten Handelspark. Selskapet har også en utviklingsportefølje på 20.000 kvadratmeter næring og 5.000 kvadratmeter bolig. Boligprosjektet SG51 (tidl. Trygdegården) er ferdigstilt siste året og Foyntaket på 52 boliger er nå under bygging.

Porteføljen har per nå en netto eiendomsverdi på 700 millioner kroner og en verdijustert egenkapital på over 200 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS