KRAFTIG ØKNING: Leieprisen for 1-romsleiligheter i Oslo har økt med 6,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser ferske tall fra Utleiemegleren.
KRAFTIG ØKNING: Leieprisen for 1-romsleiligheter i Oslo har økt med 6,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser ferske tall fra Utleiemegleren.

Sterk prisøkning på utleieboliger i Oslo i juni

Tross rekordmange boliger til leie, så øker leieprisene.

Publisert

– Det er rekordmange boliger til leie, men likevel sterkt økende leiepriser i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

– Små, arealeffektive leiligheter vinner i dagens marked i Oslo, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for juni 2016 viser at det nå i snitt koster 9 186 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på hele 7,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,7 prosent.

Les også: Stadig flere investerer i utleieboliger

I snitt kostet det 11 860 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juni 2016, dette er en oppgang på 2,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det på samme nivå (oppgang på 0,1 prosent).

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 731 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 1,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,1 prosent.

– Vi får stadig henvendelser fra potensielle investorer som tar kontakt for å investere i en eller flere utleieboliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

– Vi finner særlig gode investeringsmuligheter i områder som Løren, Økern, Nydalen, Ensjø og hele Groruddalen, sier han.

Asker og BærumI Asker og Bærum økte leieprisene sist måned.

I snitt kostet det 11 522 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i juni 2016, dette er en oppgang på 4,7 prosent fra måneden tidligere.

I snitt kostet det 13 450 kroner å leie en 3-roms leilighet i Asker og Bærum i juni 2016, dette er en oppgang på 4,5 prosent fra måneden tidligere.

– Årets høyeste leiepris i Asker og Bærum er en villa på Blommenholm som er leid ut til 47 500 kroner i måneden, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

RomerikePå Romerike holdt leieprisene seg stabile i juni med stor aktivitet på leiemarkedet, både fra leietakere og investorer.I snitt kostet det 9 607 kroner å leie en 2-roms leilighet og 11 641 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i juni 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,4 prosent.

Les også: Dette har gitt høyere eiendomsverdi

BergenI Bergen holdt leieprisene seg stabile i juni. I snitt kostet det 11 300 kroner å leie en 2-roms leilighet og 12 833 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i juni 2016.

– Aktiviteten har tatt seg kraftig opp og bergenskontoret har leid ut flere boliger denne måneden enn noen gang tidligere, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Oljebransjen har tradisjonelt leid de dyreste boligene, men nå er det lav etterspørsel fra denne bransjen. Dette gjør det tyngre å leie ut boliger med leiepriser over 20 000 kroner, sier han.

– Vi er på full fart inn i høysesongen og all erfaring tilsier at det blir høy temperatur på leiemarkedet i Bergen også de kommende 2-3 månedene. Skal du leie bolig i Bergen fra høsten av, bør du komme deg på banen nå før det blir enda flere om beinet, sier Hove.

StavangerI Stavanger var leieprisene stabile i juni.

I snitt kostet det 9 042 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i juni 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 12,9 prosent.

I snitt kostet det 10 980 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i juni 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 13,2 prosent.

-Vår generelle betraktning er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg etter et kraftig fall fra toppen i 2012/13, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Les også: Enklere å bygge om og leie ut

DrammenI Drammen var leieprisene stabile i juni. I snitt kostet det 11 300 kroner å leie en 3-roms leilighet i Drammen i juni 2016.

– Flere investorer ser muligheter i Drammen, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

TrondheimI Trondheim var leieprisene stabile i juni.

I snitt kostet det 10 062 kroner å leie en 2-roms leilighet og 12 600 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i juni 2016.

– Den store satsingen på nye studentboliger har gjort Trondheim til en bedre studentby. Med flere hundre nye boliger i markedet, er det nå balanse mellom tilbud og etterspørsel av boliger i Trondheim, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Powered by Labrador CMS