Selger Gina Tricot-lokalene

Seksjoner i Grensen 15 er til salgs, trolig for opp mot 115 000 kroner kvadratmeteren.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Grensen 15 (bildet) er den nærmeste eiendommen i Grensen til krysset med Akersgata, på venstre sider nedover mot Stortorget. Arealene er ifølge en annonse fra megleren 60 Grader Næringsmegling meget godt eksponert mot Grensen og med store vindusflater.

Det formelle salgsobjektet er salg av aksjene i Grensen 15 AS. Dette single purpose-selskapet er eid av forretningsmannen Hans Herman Horn, som er deleier og tidligere direktør i RS Platou. Horn eier Grensen 15 AS direkte med 38 prosent, mens Horn med familie eier de resterende 62 prosentene via et aksjeselskap.

Salget omfatter om lag 1115 kvadratmeter BTA og arealene den svenske kleskjeden Gina Tricot leier i 1. etasje, 2. etasje, samt underetasjen. Det er snakk om salg av fire seksjoner i bygget. Leiekontrakten går frem til mars 2022, slik at en ny eier får om lag fem år med gjenværende løpetid.

I annonsen markedsføres for øvrig eiendommen som «High Street Shopping». Grensen 15 har imidlertid ingenting med selskapet High Street Shopping AS å gjøre, det er vel heller et forsøk på å markere eiendommen som en del av det dyreste handlestrøket i Oslo.

Årlige brutto leieinntekter for Grensen 15 oppgis i annonsen til 5,67 millioner kroner, eller 5085 kroner kvadratmeteren regnet av BTA. Ifølge Simen Torgersen i 60 Grader Næringsmegling er en pris på 125-130 millioner kroner realistisk for de fire seksjonene og dermed en yield på 4-tallet.

Det blir i så fall langt ned på 4-tallet. Eksempelvis gir 5,4 millioner kroner i netto leieinntekter og en netto direkteavkastning – yield – på 4,5 prosent – ikke mer enn 120 millioner kroner i verdi. 5,4-5,5 millioner i netto leieinntekter og en yield på 4,25-4,30 prosent tilsier prisantydningen.

Fast eiendom var for øvrig i balansen til Grensen 15 AS ved utgangen av fjoråret bokført til 75,6 millioner kroner, mens langsiktig gjeld utgjorde 80 millioner.

Powered by Labrador CMS