TIL BOLIGDAGENE: Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen.
TIL BOLIGDAGENE: Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen.

Mot fullt hus under Boligdagene

Større pågang til Boligdagene i år enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Boligmarkedet er brennhett med høy etterspørsel og godt salg, og det er trolig også medvirkende til at Boligdagene 2016 opplever rekordhøy interesse. Så langt er 160 deltakere påmeldt, og det ventes ytterligere påmeldinger i dagene som kommer. I fjor samlet Boligdagene 130 eiendomsaktører.

Boligdagene 2016 arrangeres torsdag 28. april til fredag 29. april på Quality Spa & Resort Strömstad i Sverige. Blant foredragsholderne er statssekretær Per-Willy T. Amundsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som skal snakke om hvilke virkemidler regjeringen har for å bremse prisgalopp og låneopptak.

Les også: Ivar Tollefsen: Derfor er bolig en god investering

Bransjen ønsker å bygge flere boliger, og Selvaag-sjef Baard Schumann, sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen og byrådssekretær Anders Ø. Røberg Larsen møtes for å diskutere hvordan bransjen kan møte myndighetenes og markedets vilkår.

Kluge-advokatene Tarjei Pedersen og Knut Prestvik tar for seg jussen forbundet med fremtidig arealplanlegging, mens Tom Staavi, informasjonsdirektør i Finans Norge i sitt foredrag stiller spørsmålet om vi går mot et boligkrakk eller ikke.

Ethvert nytt boligprosjekt har behov for finansiering, og administrerende direktør Tiril Haug Villum i Pareto Bank forteller om hvordan bankene tenker omkring finansiering av boligprosjekter. Noen som har fått det til er Solon Eiendom, her vil styreformann Simen Thorsen og administrerende direktør Andreas Martinussen dele sine erfaringer.

Les også: Må ansette flere etter sterkt boligsalg

Uansett hvor godt et nytt boligprosjekt er må det også markedsføres, og ikke minst på riktig måte. Aleksander Akerjordet og Leo Brunvoll i Ad:Wiser gir et innblikk i den digitale revolusjonen, mens EY-advokatene Agnete Haugerud  og Morten Christophersen tar for seg de skatte- og avgiftsmessige konsekvensene ved konvertering fra næring til bolig.

Listen med alle foredragsholderne er tilgjengelig på denne siden.

Powered by Labrador CMS