Myrfaret 1 er den ene eiendommen som Axer Eiendom har solgt til Selvaag Bolig.

Eiendomsdeal for 400 mill.

Axer Eiendom har solgt to eiendommer til Selvaag Bolig for 400 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er de to eiendommene Myrfaret 1 og Grenseveien 10 rett ved grensen til Ski kommune som Selvaag Bolig nå har slått kloa i. Selgeren Axer Eiendom kjøpte næringseiendommene fullt utleid for fem år siden. Da var prisen 120 millioner kroner. Siden kjøpene har Axer Eiendom forvaltet næringsbyggene og jobbet med å utvikle boligprosjekt på tomten. Planen har vært å utvikle boliger på de to eiendommene.

– Når en organisasjon har jobbet så lenge som fem år med å utvikle et godt prosjekt for markedet og omgivelsene, er det viktig at kjøper kan videreføre og realisere planene videre. Vi er derfor svært fornøyd med at Selvaag Bolig er kjøper, som både er svært dyktige på boligutvikling og har gjennomføringsevne, sier adm. direktør Pål P. Syse i Axer Eiendom.

De to eiendommene er fullt utleid, men leietakerne vil flytte ut fra 2020 til 2023. «I kommuneplan for Ås er området planlagt som fremtidig boligområde og Axer har utviklet et spennende boligprosjekt i nært og godt samarbeid med Ås kommune som innebærer ca. 27.000 kvm med boliger i konsentrert utnyttelse», skriver Axer Eiendom i en melding.

Kjøpesummen er anslått til 400 millioner, men den endelige summen vil avhenge av den ferdige reguleringen. Axer Eiendom er en utvikler som skal selge ferdig utviklede prosjekter eller realisere prosjektene og selv stå for bygging og salg til sluttkunde.

– I dette tilfelle har vi valgt det først, blant annet fordi at prosjektet er stort med 350-400 boliger, opplyser Axer Eiendom.

Acer Eiendom eies av Borger Borgenhaug. Selskapet har markert seg som en av Norges hurtigst voksende eiendomsaktører, og hadde i 2016 et resultat på 241 millioner kroner før skatt.

Powered by Labrador CMS