Her skal det åpnes et coworkingsenter neste uke.

Åpner snart Bergens tredje coworking-sted

Det ser kanskje ikke slik ut, men her åpner om under én uke Bergens tredje coworkingsted.

– Det ser verre ut enn det er. Mandag neste uke skal alt være på plass, beroliger Christian Erichsen i det nyetablerte selskapet Bergen.Works.

En gammel pub er snart totalrenovert og fra og med førstkommende mandag tilbyr selskapet coworking-arbeidsplasser midt i Bergen sentrum. 13 bedrifter har allerede signert leieavtale. Totalt skal det være plass til rundt 30 selskaper og mellom 50 og 60 arbeidsplasser.

– Vi håper å skape et miljø der vi kan gjøre hverandre gode, sier Erichsen.

Mer aktivitet i området

Mens coworking-stedene har poppet opp som paddehatter både i Oslo, Stavanger og Trondheim, så har Bergen lagt litt bakpå. Det har i praksis bare vært to coworking-steder i byen, Impact Hub Bergen og Nyskapingsparken på Marineholmen. Sistnevnte har blant annet BTO, Hordaland Fylkeskommue og NHH i ryggen, mens Impact Hub Bergen har et sosialt entreprenørskapsfokus.

– Vi er frittstående og har en ambisjon om å være mer businessfokusert, med fokus på blant annet digitalisering og fornybar energi, sier Erichsen.

Han forteller at de begynner i det små og at de til sammen har cirka 600 kvadratmeter å boltre seg på. De har imidlertid også opsjon på første og tredje etasje i samme bygg, slik at de kan utvide til rundt 1400 kvadratmeter, dersom etterspørselen blir stor.

– Noe av det som gjør at vi har tro på dette er at vi ligger i et attraktivt område, hvor det er mye vi kan spille på. Det er for eksempel en rekke restauranter, puber og flere hoteller i dette området. De kan vi bruke til å ha ulike møter og arrangementer, sier Erichsen, som mener at etableringen av et coworking-fellesskap i området vil være med å bidra til mer aktivitet i området.

– Derfor har vi for eksempel ikke egen kantine. Vi vil at våre medlemmer skal benytte seg av tilbudene i området, sier han.

Gründerfortid

Erichensen er egentlig utdannet skipper fra Sjøforsvaret, men i 2000 hoppet han av og begynte med IT. Først i Skandiabanken, så i EDB Businesspartner. I 2005 etablerte han sammen med partnere selskapet Mobiletech, et frittstående softwareselskap og en global tilbyder av mobile løsninger. Selskapet har levert mobilløsninger til noen av verdens mest krevende mediekunder som blant annet TV2, Schibsted, The Washington Post og Time Warner Cable. I 2013 ble deler av selskapet solgt til et amerikansk selskap og Erichsen etablerte da selskapet MLabs.

– Vi gikk fra å være gründere i selskapet til å bli finansielle eiere, sier Erichsen.

Handler om merverdi

En av utfordringene til mange gründerhus og coworkingsteder av denne typen er at de sliter med å tjene penger. For Erichsen er det ikke først og fremst leieinntektene som gjør dette til et interessant prosjekt.

– Dette handler om merverdier. Ved å etablere et slikt coworkingsted bidrar man til økt aktivitet i området. Jeg er medeier i en av pubene i området, hvor vi vil legge til rette for at medlemmene kan arrangere både møter og mindre arrangementer. Dermed legger vi til rette for økt omsetning. På grunn av min fortid som teknologigründer har vi også kompetanse, blant annet på digitalisering, og dette er noe vi kan selge til de av medlemmene som har bruk for den typen kompetanse. Det tredje er at vi får en mulighet til å komme tidlig inn i selskaper med vekstpotensial. Jeg er tidligfase-investor, og det å ha tilgang på et slikt miljø er derfor svært interessant. Samlet tror vi derfor at dette vil være et regnestykke som går i pluss, sier Erichsen.

Powered by Labrador CMS