SOLGT: Park Inn‎ Pulkovskaya i St. Petersburg er ett av de solgte hotellene.

Wenaas gir seg i Russland

Etter over 15 års eierskap selger Lars Wenaas sine 10 russiske hoteller.

Publisert Sist oppdatert

Wenaasgruppens datterselskap Wenaas Hotel Russia har inngått avtale med russiske Cosmos Hotel Group om salg av sine ti hoteller, ifølge en pressemelding.

Salget gjelder seks hoteller i St. Petersburg, to ved Sheremetyevo-flyplassen i Moskva, ett i Murmansk og ett i Jekaterinburg. De fleste av hotellene med til sammen 4072 rom er med i hotellkjeden Rezidor.

– Wenaasgruppen er fornøyd med avtalen ut fra eksisterende forhold. Uansett må det konkluderes med at det er en trist avslutning på en tilstedeværelse i Russland på mer enn 15 år, skriver Lars Wenaas blant annet.

1,3 milliarder i resultat

Han påpeker også at hotellkonsernet har hatt et positivt år i 2022 med god utvikling på alle hotellene til tross for et dårlig første kvartal med pademistengt. Wenaas varsler et resultat for 2022 på cirka 1,3 milliarder kroner før avskrivninger og finansposter (EBITDA).

– Det er noe usikkerhet angående utviklingen i 2023, men vi har god tro på et godt resultat, skriver han og legger til at konsernet er solid og har en likviditet på cirka 3,5 milliard kroner i kontanter – børsnoterte aksjer og obligasjoner. Belåningsgraden etter salget i Russland er cirka 37 prosent, skriver Wenaas.

Etter salget sitter gruppen igjen med 18 hoteller i større byer og på flyplasser i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Tsjekkia og Spania – med nærmere 7.800 rom.

Det var Finansavisen som skrev om saken først.


Powered by Labrador CMS