Kjøper Phillips Petroleums hovedkontor

Per Sævik i Havila Supply har kjøpt hovedkontoret til Phillips Petroleum i Stavanger for rundt 660 millioner kroner. Med dette kjøpet blir Sævik en av de største eiendomsbesitterne i Rogaland.

Publisert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Ifølge Dagens Næringsliv har Sævik lagt 120 millioner kroner på bordet i egenkapital, i tillegg kommer en lånefinansiering på 540 millioner. Årlig brutto leieinntekter er anslått til 93 millioner kroner, men allerede neste år skal kontrakten for rundt en tredjedel av lokalene reforhandles.

Selger av bygget er et kommandittselskap administrert av Fearnly Prosjekt i Oslo. Den største eieren i selskapet er Frank Mohn-Gruppen i Bergen. Da kommandittselskapet kjøpte bygget, var prisen 700 millioner kroner inkludert gjeld. Ifølge Dagens Næringsliv har selskapet underveis hatt utbetalinger på 60 millioner kroner av en opprinnelig egenkapital på 110 millioner.

90 prosent av aksjene i Havila er eid av Per Sæviks tre barn, resten eier han selv. I tillegg til Phillips-bygget eier Sævik-familien 25 prosent av Fokus-kvartalet i Oslo og 11 prosent av Neras hovedkontor utenfor Bergen, dessuten to mindre verft på Vestlandet.

Powered by Labrador CMS