REKORD: Toppetasjen gikk for 40 mill, det er rekord i Stavanger.
REKORD: Toppetasjen gikk for 40 mill, det er rekord i Stavanger.

40 mill. for leilighet i Stavanger

40 millioner kroner er det meste noen har betalt for en leilighet i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

På grunn av koronasituasjonen ble salgsstarten utsatt for Consulens Brygge, men hele toppetasjen i det ene bygget er allerede solgt for 40 millioner kroner. Den tidligere prisrekorden i byen var på 37 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

– Alltid kjekt å ha prisrekord, men det er ikke det vi lever av. Vi håper og tror hele prosjektet er av slik kvalitet at vi treffer markedet ellers også, sier prosjektleder Odd-Are Njå i Base Bolig som er utbygger sammen med Skanska Eiendomsutvikling.

LES OGSÅ: Solgte mye rett før korona

Njå vil ikke si hvem som signerte kjøpskontrakten i begynnelsen av mars. Leiligheten får et boareal på 400 kvadratmeter, og deler av den går over to plan.

– Når noen er villig til å bruke så mye penger på én leilighet viser det at beliggenheten og kvalitetene i prosjektet er gode. For kunden var det også viktig at det var seriøse utbyggere og riktig entreprenør, påpeker han.

Espen Ekeland i Skanska sier koronasituasjonen også preger boligmarkedet, men ser ganske positivt på markedet på sikt.

LES OGSÅ: Bostyrer kritisk til konkurs

– Vi må huske at kvadratmeterprisen på nye boliger er mye lavere her enn i for eksempel Oslo. Legger vi til at prisen på lån er gått kraftig ned ser vi ikke så mørkt på det, sier Ekeland.

Consulens Brygge ligger noen hundre meter sør for Strømsbrua ved Hillevågsvatnet, og skal bestå av fire blokker over ni etasjer med til sammen 123 leiligheter og 10 rekkehus. I første byggetrinn legges det ut 39 leiligheter for salg. Byggestarten får etter sommerferien i r og da blir det mulig innflytting i 2022.

LES OGSÅ: Vil selge indrefileten i Stavanger, men …

– Interessen har vært så stor at det er sannsynlig vi melder inn byggestart allerede i mai. Da har den første som meldte sin interesse stått på liste siden 2004, så det går an å si at prosjektet har vært gjennom en lang og grundig modningstid, sier Ekeland.

På tross av prisrekorden legger Odd-Are Njå vekt på at det er et prosjekt med mange prisklasser.

LES OGSÅ: Skal bygge for 40 mill

– Her er det varierte størrelser for alle kjøpegrupper, og dette er det første boligprosjektet i regionen som sikter mot Breeam-sertifisering, sier han