KUTTER: Eiendomsspar kutter utbyttet og vil ha midler hvis det skulle dukke opp muligheter.

Halverer utbyttet – ser etter muligheter

Christian Ringnes’ Eiendomsspar vil halvere utbyttet for 2019. Dersom det skulle dukke opp muligheter, vil selskapet ha tørt krutt.

Publisert Sist oppdatert

Det er i en melding til Oslo Børs at Eiendomsspar skriver at styret har forselått å kutte det tidligere foreslåtte utbyttet på 232,47 millioner kroner (6,50 kroner per aksje) til 115,23 millioner kroner (3,25 kroner per aksje).

Selskapet skriver i en melding at det har lav gjeldsgrad og en god likviditetssituasjon, men at styret likevel ønsker å utvise forsiktighet. Det vises til en uforutsigbar situasjon, med smertefulle konsekvenser for enkelte av leietakerne. I tillegg ønsker Eiendomsspar at selskapet skal kunne gripe fatt i potensielle investeringsmuligheter som måtte komme.

I tillegg til at Eiendomsspar har flere leietakere som sliter, har selskapet også fått merke kursfallet i det svenske hotellselskapet Pandox. Ved årsskiftet var aksjekursen i Pandox 212 svenske kroner. Torsdag endte aksjen på 57 kroner.

Se Christian Ringnes gå gjennom transaksjonsmarkedet i Estate Plays parodi på Grevinnen og hovmesteren. Det ender med en skikkelig kalddusj!

Powered by Labrador CMS