Aktuelt

Ertvaag med kraftig husleiereduksjon

Camar Eiendom halverer leien på sine bygg i tre måneder for å hjelpe til.

HUSLEIEKUTT: Eiendomsselskapet Camar Eiendom, som eies av John Arild Ertvaag, velger å foreta husleiekutt for å hjelpe leietakerne og beholde de på sikt. Her daglig leder Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Brødrene John Arild Ertvaag og Ole Ertvaag gjorde tidligere i år noen av sine to beste eiendomshandler noensinne gjennom Camar Eiendom og det rapporteres om rekordgevinster for selskapet. Nå tar de grep for å hjelpe sine restaurantleietakere gjennom en tøff tid og gitt beskjed om at leien halveres i tre måneder.

– Vi ser at det blir veldig vanskelig for våre leietakere fremover, sier daglig leder Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom til Stavanger Aftenblad.

– Derfor har vi bestemt at husleien halveres i 2. kvartal. Det vil gi oss ca. en million kroner mindre i inntekter. Samtidig vil det forhåpentlig gjøre at vi beholder våre leietakere på sikt.

LES OGSÅ: – Momsrisiko ved betalingsutsettelse av husleie (+)

Eiendomsselskapet Camar Eiendom eies av John Arild Ertvaag sammen med hans yngre bror Ole Ertvaag som er mest kjent som toppsjef i oppkjøpsfondet Hitecvision. John Arilds sønn Sindre Ertvaag er toppsjef i selskapet som også eies av hans to søstre.

Den verdijusterte egenkapitalen er på nærmere 1,3 milliarder kroner.

Restaurant-kongen Arne Ø. Joakimsen driver de mest populære restaurantene i Stavanger, i tillegg til å være gårdeier. I følge Joakimsen er det tett dialog mellom de som driver restauranter og huseierne, om husleien.

– Vi eier NB Sørensen selv, og har kuttet husleien der de neste månedene. Vi er også største eier i Stavanger og har gitt beskjed om at de ikke trenger å betale husleie de neste to månedene, sier Joakimsen til Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ: Store gårdeiere skrur ned husleien

– Aldri opplevd maken
Partner i Wikborg Rein i Stavanger, Kristoffer Lerum, sier at man befinner seg i en situasjon de aldri har opplevd maken til.

– Rent juridisk er vår konklusjon at leietaker i de mest brukte standardavtalene ikke har grunnlag for å kreve betalingsutsettelse eller leiefritak – heller ikke når leieobjektet er stengt på grunn av de nye vedtakene, sier Lerum.

– Samtidig er det viktig å understreke at kanskje ikke alt bør løses med bakgrunn av jussen nå. Utleier bør vurdere å være fleksibel for å unngå at leietaker går konkurs, sier Wikborg-advokaten.

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Suksess i den leilighetsløse bygda
Bolig
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Dyreste i Stavanger
Bolig
Ansett en Mama for lunch
Play
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Har solgt for 1,7 milliarder hittil
Bolig
Kan bli første norske internasjonale vinner
Aktuelt
DNB med flere tiltak for eiendomsbransjen (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.