Aktuelt

Plusser på 8.700 kvadratmeter

For to år siden bygde Fabritius et forsyningssenter på 11.000 kvadratmeter for sykehusene i Helse Sør-Øst. Nå skal lageret nesten dobles i størrelse.

NÆR DOBLING: OneMed utvider nå lageret sitt med 8.700 kvadratmeter. Ill.: Arkitektene Astrup og Hellern
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

OneMed Services er en del av OneMed Gruppen, en stor leverandør av tjenester og produkter til helsesektoren i Europa. Som Helse Sør-Øst sin logistikkpartner, drifter de helseforetakets forsyningssenter på Berger i Skedsmo.

Dagens anlegg på ca 11.000 kvadratmeter er fordelt på 9.500 lager og 1.500 kontorer. Etter bare to års drift skal dette nå utvides med ca. 8.700 kvadratmeter der alt blir lager. Sammen med gårdeier Fabritius ga OneMed Services oppdraget til Oslo-entreprenøren A Bygg. Det første byggetrinnet ble satt opp av Skanska og var tegnet av Arkitektene Astrup og Hellern – som også skal tegne utvidelsen.

LES OGSÅ: Realkapital kjøper næringspark

– Utvidelsen blir gjennomført uten stans i den daglige driften. Byggets høye krav til hygiene og sikkerhet stilte tilsvarende høye krav til entreprenøren, sier administrerende direktør Morten Raugstad i A Bygg på selskapets nettside.

Entreprenøren har i de seneste årene gjennomført noen av landets største og mest krevende logistikkprosjekter.

LES OGSÅ: SPG kjøper i Bærum

– Oppdraget er nok en bekreftelse på at måten vi jobber på oppleves som verdifull for byggherren, påpeker han blant annet.

Hva det nye anlegget skal koste sier han ikke noe om, men det som er i drift nå kostet snaut 100 millioner kroner å bygge, inklusive moms. Forsyningssenteret som har vært i drift siden 1. januar 2018 har en tiårs avtale med Helse Sør-Øst verdt opp mot 100 millioner kroner årlig i 10 år.

Syndikat kjøpte to politistasjoner (+)
Transaksjoner
Viktige MVA-avklaringer ved redusert leie, utsatt betaling av leie og leiefritak (+)
Juss
Er sikret for ett år og satser i krisetider
Bolig
Nytt tap for staten i sak om dokumentavgift (+)
Juss
Tror bransjen i stor grad kan reddes (+)
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Bonum vil bygge boliger – PBE anbefaler park
Bolig
Snappet prosjekt fra konkurrent, men PBE er ikke fornøyd (+)
Utvikling
Hentet penger i tøft obligasjonsmarked
Aktuelt
Går til Vatne Property
Karriere

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.