Aktuelt

Veidekke Eiendom rigger for børsnotering

Veidekke forbereder ny eierstruktur hvor børsnotering er hovedsporet. Samtidig henter virksomheten inn nye ansatte til satsingen.

Prosjektdirektør Sigbjørn Fondenes (t.v.) og prosjektsjef Kristin Solerød Tronaas (t.h.) med administrerende direktør i Veidekke Eiendom Norge, Pål Aglen, i midten.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I november 2019 meldte Veidekke at konsernet skal deles i to virksomheter med forskjellig eierstruktur. Det har lenge vært ventet at eiendomsdelen skal selges, men nå skriver Veidekke i en melding at hovedsporet er børsnotering av selskapet.

Tidligere har eiendomsvirksomheten i Norge vært organisert som en prosjektorganisasjon for gjennomføring av boligprosjekter i regioner rundt de største byene i Norge og Sverige. Nå vil Veidekke organisere eiendomsdelen i de tre forretningsområdene investering, bolig og næring. Investering skal kjøpe, selge og utvikle tomter, mens bolig skal gjennomføre og selge boligprosjektene. Eiendoms satsing på næringslokaler gjør også at det etableres som et eget forretningsområde.

– Vi ser et tydeligere behov for å spisse virksomheten i forberedelsene til børsintroduksjon. Med denne organiseringen er vi i bedre stand til å utvikle investeringssiden av eiendomsvirksomheten der omløpshastigheten på kapitalen må økes og verdiene på det som er en av Skandinavias største tomteporteføljer må synliggjøres. Næringsvirksomheten vi har bygget opp de siste årene blir også mer synlig for markedet, sier Aglen.

Som en del av satsingen har Veidekke Eiendom ansatt Pål Aglen som fast adm. direktør etter å ha vært konstituert i rollen siden august. Sigbjørn Fondenes kommer inn som prosjektdirektør for boligprosjekter i Oslo-området. Han kommer fra JM. Veidekke Eiendom har samtidig hentet Kristin Solerød Tronaas tilbake fra Solon Eiendom. Gun blir prosjektsjef i Oslo. Thor Einar Mikkelborg blir prosjektleder i Oslo og kommer fra en rolle som Project Service Manager i Metier.

– Oslo er en av hovedmotorene for de resultatene vi skal levere, og det er solide navn vi har fått inn, sier administrerende direktør i Veidekke Eiendom Norge, Pål Aglen.

I Stavanger går Bjørn Helge Bore inn som senior prosjektleder. Han kommer fra en rolle som prosjektsjef i JM. Salg og marked styrker også laget med ansettelsen av Malin Woll Skotnes som salgs- og markedsansvarlig for Bergen og Stavanger, og Elin Solberg som salgs- og markedsansvarlig for Oslo. Malin er i dag markedskoordinator i Bonava, mens Elin kommer fra stillingen som salgs- og markedsansvarlig i USBL Nye Boliger.

– Dette er alle svært kompetente mennesker som kommer til å løfte prosjektene og salgsarbeidet for eiendomsvirksomheten, sier Aglen.

Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu
Utvikling
Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.