Transaksjoner

Selger tomtene for 3,4 milliarder

Selvaag Bolig selger selskapets tomtebank til et nystiftet selskap som er deleid av Selvaag AS. Prisen er 3,4 milliarder kroner.

BINDER MINDRE KAPITAL: Styreleder Olav H. Selvaag rendyrker boligutviklingsdelen, og et salg av tomtebanken reduserer kapitalbindingen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er et ønske om å rendyrke boligutviklingsvirksomheten som ligger bak Selvaag Boligs beslutning om å selge selskapets tomtebank til det nystiftede selskapet Urban Property. Verdien for tomtene er på 3,4 milliarder kroner, og Selvaag Bolig vil betale ut et utbytte på 2 milliarder kroner, tilsvarende 22 kroner per aksje.

– Selvaag Bolig skal drive med boligutvikling. Vi ønsker derfor å rendyrke dette og skiller derfor ut tomtebanken i et eget selskap. Vi mener at dette også vil gjøre det enklere å sette riktig verdi på selskapet fordi verdiskapingen i den daglige driften i større grad synliggjøres, sier styreleder Olav H. Selvaag.

Samtidig skal Selvaag Bolig ha forkjøpsrett og opsjon på tilbakekjøp av tomtene. Urban Property vil også ha forkjøpsrett på alle nye tomter som Selvaag Bolig ønsker å utvikle. Selvaag Bolig vil kjøpe tomtene tilbake trinnvis.

Det nye selskapet Urban Property eies av Oslo Pensjonsforsikring AS, Equinor Pensjon, Selvaag AS og Rema Etablering Norge AS.

– Vi vil fortsatt ha tilgang til de samme tomtene som før, men kjøpe ut disse i takt med utvikling. Selvaag Bolig skal fortsette med akkvisisjonsarbeid som før, men Urban Property skal eie tomtene frem til de er byggeklare. Det vil være fordelaktig både med tanke på vår egenkapitalbinding og muligheter for vekst fordi kapitalbindingen knyttet til tomter nå blir liggende i Urban Property i stedet for i Selvaag Bolig. Det vil også bidra til en mer effektiv finansiering av Selvaag Boligs virksomhet, noe som vil bedre evnen til å levere verdier til både kunder og aksjonærer, sier CFO Sverre Molvik i Selvaag Bolig.

Kommunens nye satsing betaler 3000 per m2 (+)
Aktuelt
Fikk nei til utvidelse av Manglerud senter
Utvikling
Samarbeid endte i millionkrangel (+)
Analyse
Offentlige leietagere må ta miljøansvar
Aktuelt
Bekymret for fremdriften i gigantprosjekt (+)
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Henter fra Aspelin Ramm
Karriere
Skal selge for 650 millioner (+)
Bolig
Den lille kommunen bygger for milliarder (+)
Utvikling
Unik restaurant slår seg opp på restemat
Play

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.