Aktuelt

Økte eiendomsverdiene med 483 mill.

Stadig høyere leiepriser i Oslo sentrum gjør underverker for utviklingen i eiendomsverdiene til Entra.

LEVERER: Den nye Entra-sjefen Sonja Horn la frem knalltall for tredje kvartal.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I tredje kvartal oppnådde Entra leieinntekter på 577 millioner kroner, noe som er en økning på 1 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Resultat fra eiendomsforvaltningen utgjorde 360 millioner kroner, mot 369 millioner kroner i fjor.

Entra har mange svært sentrale kontoreiendommer i Oslo sentrum, et marked hvor leieprisene har steget kraftig den seneste tiden. Dette bidrar til at det børsnoterte eiendomsselskapet oppnår store verdiøkninger på sin eienfomsportefølje.

Totalt økte Entras eiendomsverdier med 483 millioner kroner i tredje kvartal. Til sammenligning var økningen «bare» 137 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Hele 281 millioner av økningen i verdiene kommer fra økt markedsleie, primært i Oslo sentrum. 32 millioner av de økte eiendomsverdiene kommer fra nye leiekontrakter med høyere priser enn utgåtte kontrakter, mens 156 millioner kommer fra nye prosjekter hvor det er signert leiekontraker. Noe verdiøkning har også kommet fra transaksjoner, blant annet salget av Kristian Augusts gate 23.

Dermed kunne adm. direktør Sonja Horn legge frem et resultat før skatt på hele 900 millioner kroner, en økning på 36 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Entra sitter nå på eiendommer som er verdsatt til 48,071 milliarder kroner.

Syndikat kjøpte to politistasjoner (+)
Transaksjoner
Viktige MVA-avklaringer ved redusert leie, utsatt betaling av leie og leiefritak (+)
Juss
Er sikret for ett år og satser i krisetider
Bolig
Nytt tap for staten i sak om dokumentavgift (+)
Juss
Tror bransjen i stor grad kan reddes (+)
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Bonum vil bygge boliger – PBE anbefaler park
Bolig
Snappet prosjekt fra konkurrent, men PBE er ikke fornøyd (+)
Utvikling
Hentet penger i tøft obligasjonsmarked
Aktuelt
Går til Vatne Property
Karriere

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.