Aktuelt

Fredriksen med storkjøp i NPRO

NIAM har solgt alle sine aksjer i Norwegian Property til John Fredriksens Geveran Trading.

KJØPER MER: John Fredriksen tar et jafs av Norwegian Property. Foto:Scanpix/REUTERS/Ints Kalnins
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var onsdag etter lunch at en post på 67,437 millioner aksjer i Norwegian Property ble omsatt over Oslo Børs på kurs 13 kroner. Postens størrelse er identisk med aksjeposten til fondet NIAM V Prosjekt, og kort tid etterpå meldte fondet at det har solgt alle sine aksjer i selskapet.

Omtrent samtidig meldte John Fredriksen at det er hans selskap Geveran Trading som har kjøpt aksjeposten. Kursen på transaksjonen var 13 kroner per aksjer. Etter kjøpet eier Geveran Tradring nå 72,475 prosent av aksjene i Norwegian Property. Selskapet eier også 10 prosent av selskapets egne aksjer, og Fredriksens reelle eierandel vil dermed bli enda høyere når de aksjene strykes.

John Fredriksen har tidligere lagt inn bud på Norwegian Property uten at han fikk alle aksjene i selskapet. Folketrygdfondet har ennå ikke latt seg friste av Fredriksens kjøpsinteresse og er nest største aksjonær med 13,41 prosent av aksjene i selskapet.

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
– Et signal om at området er i utvikling (+)
Utvikling
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig