Bolig

Dobler antall leiligheter i kommunen

I dag er det 186 leiligheter i Løten. Nå planlegges over 180 nye i kommunesenteret alene.

DOBLES: Venslihagen er ett av prosjektene i Løten som skal doble kommunens antall leiligheter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter flere år med prat skal den gamle industritomta i Løten sentrum i Hedmark få nytt liv. De første skissene for de 39 målene på østsiden av jernbanen kom i 2014. Der vil Løiten Almenning som eier tomta i tillegg til over halvparten av kommunens totale areal, bygge en ny bydel sammen med Petter Johnsrud i Brumunddal-selskapet Johnsrud Invest. De opprettet Kildetunet as i fjor for prosjektet som skal inneholde 110 boliger.

LES OGSÅ: Skolen åpner i høst, nå er det klart for boligene

Estate Nyheter har ikke fått kontakt med noen av partene nå i ferien, men i oppstartvarselet i januar skrev ARR Arkitekter at intensjonen med Kildetunet er å bygge kjedede eneboliger, tomannsboliger og firemannsboliger over to plan samt leilighetsbygg med fire etasjer.

– Tidligste tidspunkt for å starte salg vil være september 2019. For å redusere risiko, og for å kunne tilpasse utbyggingen til markedet, vil utbyggingen skje etappevis, står det dessuten i allmenningens årsrapport.

Kildetunet er imidlertid ikke de eneste nye boligene som planlegges i sentrum. Gjennom det Ottestad-baserte selskapet Solrikt har Per Tore Teksum og Andreas Wiik nettopp varslet at prosjektet Midt i Løten kommer for salg, 45 leiligheter i tre boligblokker med opptil seks etasjer over parkeringskjeller.

LES OGSÅ: Gamle kontorer blir nye hjem

– Beliggenheten som navnet tilsier er midt sentrum. Det vil si kort vei til alt sentrum har å by på, ifølge eiendomsmegler Erlend Kvaløy i Obos.

Leilighetene blir fra 71 til 81 kvadratmeter store med unntak av to toppleiligheter på 120, og prisene starter på 2,99 millioner kroner. Byggestart er ikke fastsatt.

Like borti veien har Henry og Ragnar Hoel i det Hamar-baserte selskapet Herd lagt ut de første ni av 24 rekkehus i prosjektet som er døpt Venslihagen. Så langt er bare to solgt.

– Nye prosjekterte boliger med attraktiv og sentrumsnær beliggenhet. Boligene planlegges ferdigstilt fjerde kvartal 2020, melder daglig leder Ellen Nordsveen i DnB om de 77 – 149 kvadratmeter store boligene som er priset fra 2,95 til 4,8 millioner kroner.

LES OGSÅ: Selger kremområde ved sjøen

I samme nabolag skal Systemhus´ firemannsbolig med to leiligheter i hver etasje stå ferdig til høsten. Nå gjenstår bare å selge den siste til 2,29 millioner kroner.

Ifølge SSB bor kommunens 7.650 innbyggere i 2.933 eneboliger og 186 leiligheter. De skal vokse til 8.008 innbyggere i 2030 og 8.103 i 2040. Det ble født 69 mennesker der i fjor og 78 døde. Nettoflyttingen i 2018 var 57, og befolkningen sank med 17 personer per første kvartal 2019.

Kontrollerer enorme eiendomsverdier (+)
Analyse
Bakke og BORI trår til sammen
Aktuelt
Fikk nei til å bygge. Deretter fikk utbyggeren gebyrsjokk (+)
Analyse
Ber Neptune kutte enda mer
Utvikling
Vil opprettholde kunstnerisk miljø ved Akerselva
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Proptech-selskap: Kast papirene og del informasjonen
Play
Nå våkner eiendomsbransjen
Tech
Ukens tips: Innstramming i eierseksjonsloven
Juss
Pengene har rent ut for Bakke-arvingene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.