Utvikling

Konverterer kontorer til leiligheter

Flere klassiske kontorbygg i sentrum har blitt bygd om til hybler og leiligheter de siste årene. Nå står Triangelgården for tur.

LEILIGHETER: De tre øverste etasjene i Triangelgården konverteres nå fra kontorer til boliger. Foto: Røhne Eiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fysioterapi, barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, leger og sorenskriveren. Mange er de som har leid lokaler i Triangelgården i Elverum. Men nå bygger det lokale eiendomsselskapet Røhne Eiendom 18 leiligheter i tre av de fire etasjene.

– Vi leier ut til en restaurant på grunnplan, resten har vi skrelt ut for å bygge seks leiligheter i hver etasje. Planen er at de skal stå ferdig i juni 2020, sier daglig leder Carl Fredrik Røhne.

LES OGSÅ: Nå begynner arbeidet i den splitter nye bydelen

Ombyggingen av Triangelgården er den største i byen så langt, og budsjettert til 23,5 millioner kroner. I første omgang er det snakk om leie ut leilighetene.

– Men blir det vanskelig må vi prøve å selge noen. Målet på sikt er å selge alle, påpeker han.

Årsaken til de mange tomme sentrumskontorene er flere nye næringsbygg utenfor sentrum de siste årene, som igjen har vært magneter på flere aktører. I tillegg til byggingen av kommunens nye helsehus og få nye leietakere som vil etablere seg inne i sentrum.

LES OGSÅ: Ut med kjøpesenteret, inn med leiligheter

– Kommunen leide blant annet to etasjer hos oss og vi har ikke klart å få inn nye leietakere etter dem. Det samme sliter andre gårdeiere med, derfor disse konverteringene. For vår del har kommunen vært velvillig til forandringen, å få folk tilbake i sentrumsgatene er like viktig for dem som for oss. Å drive i eiendomsbransjen med tomme lokaler er ikke noe gøy, poengterer han.

– Hvordan er utleiemarkedet i Elverum?

– Det er og har vært godt. Her er det alle kategorier som leier – fra studenter til enslige og eldre, sier Carl Fredrik Røhne.

LES OGSÅ: Kjøpesenterplanene ble kraftig krympet

Også det lokale selskapet YC Eiendom er en av aktørene som har tatt grep, og nå bygger de om andre etasje i Storgata 15 til fem utleieleiligheter. Tredje etasje ble bygd om for noen år tilbake. Og etter fem år er planen til Per Olai Stømner om å bygge leiligheter av kontorene i andre og tredje etasje i det såkalte Pedersenbygget endelig gjort om til praksis. I tillegg er flere andre næringslokaler bygd om eller skal gjennom samme prosess.

– Omsetningen falt etter bilfritt byliv
Aktuelt
Boligprosjekt falt i fisk for Alf-Inge Håland (+)
Analyse
Vil bygge boliglåve med 19 enheter
Bolig
Aberdeen kjøpte sentrumseiendom (+)
Transaksjoner
Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Starter med produktdesign for ombruk
Aktuelt
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse
Krefting reagerer på slakt av R8
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.