Utvikling

Kvitter seg med ferdig dekket bord

Med unntak av interne veier og tun er grunnarbeidet ferdig. Nå mangler bare 109 boliger.

SJØNÆRT: Skanska selger nå 15 mål stor utviklingstomt på Dvergsnesodden.  
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Skanska har lagt ut et snaut 15 mål stort utviklingsområde på Dvergsnesodden i Kristiansand for salg. Dette er en ny bydel på østsiden av Byfjorden der utbyggingen har pågått noen år allerede. Men med prosjektet Bydel Bjørndalen på gang et annet sted i byen og en strategi om å konsentrere utbygginger rundt knutepunkter og bynære områder, selger selskapet dette delområdet under ett.

– Det for å sikre at feltet får en seriøs og god utbygger, og at det skal bli like flott for alle beboere med tanke på helheten, melder eiendomsutvikler Ståle Stundal i Skanska.

LES OGSÅ: Kjøpte leiligheter for 80 millioner, nå skal det pusses opp

Dvergsnes er ifølge Skanska et godt innarbeidet merkenavn – noe som har ført til salgssuksess med utsolgte delfelter. Eneboligtomter som er solgt der har gått for så mye som fem millioner kroner stykket.

– Nå gjenstår 109 boenheter med regulering for både rekkehus, townhouse, og leiligheter, påpeker han om prosjektet som ble startet på begynnelsen av 2000-tallet, og hvis reguleringsplan ble godkjent i 2006.

LES OGSÅ: Førstemann ut skal bygge for en halv milliard

– Utbyggingen av de ulike delfeltene er gjort med tanke på minst mulig belastning på dem som allerede hadde flyttet inn. Vi startet med infrastrukturen for å få den på plass. Det ble planlagt siktlinjer til sjøen fra hver bolig, hvor hovedintensjonen var at de aller fleste skal ha utsikt til sjøen, sier Stundal.

Hva Skanska forventer å få for herligheten sies det intet om, men selskapet understreker at de ønsker å komme i kontakt med en aktør som har høy betalingsevne grunnet prosjektets utnyttelsespotensial.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play