Bolig

Prisrekord i flisbyen

Meierikvartalet er Stor-Oslo Eiendoms store byutviklingsprosjekt i Lillestrøm. Nylig satte prosjektet ny prisrekord med salg av en leilighet til 20,8 millioner kroner.

REKORD: Meierikvartalet i Lillestrøm blir en helt ny bydel. 20,8 millioner kroner for en leilighet der er prisrekord i byen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Leiligheten har en helt spesiell beliggenhet i 19. etasje, med særdeles god utsikt. Dette er det høyeste boligtårnet i Romerike, så en slik mulighet får man nok ikke igjen på en stund, sier adm. dir. Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i en pressemelding.

Meierikvartalet bygges få minutters gange fra Lillestrøm stasjon. Tomta på 17 mål gir et totalt utviklingsvolum på 75.000 kvadratmeter, noe som betyr 380 leiligheter, 35.000 kvadratmeter næring, og 10.000 kvadratmeter handel/servering. Prosjektet inkluderer tre blokker opp mot 19 etasjer. Ambisjonen til DARK Arkitekter og Stor-Oslo Eiendom er å skape en ny pulserende bydel i Lillestrøm, med et særegent bygulv.

LES OGSÅ: Boligboom endrer bygda for alltid

– Interessen for prosjektet har vært svært god, spesielt har etterspørselen etter boligene. Lillestrøm jobber strategisk med å bygge by og dette vises nå i gode salg og høy absorbsjon i boligmarkedet. Folk vil bo ved knutepunktene og det tar kun ti minutter til Oslo S, noe som er raskere enn for de fleste stasjoner utenfor Ring 2 i Oslo. Vi er veldig fornøyd med at prosjektet har lykkes med å tiltrekke seg den yngre kjøpergruppen, sier prosjektansvarlig Kathinka Lien Augustine fra Stor-Oslo Eiendom.

LES OGSÅ: Den lille stasjonen blir omringet av boliger

– Vi er stolte over å ha formidlet Romerikets dyreste leilighet noensinne. Kjøper vil være anonym, men det er en person fra Romerike som ønsker å bo i leiligheten selv sammen med sin familie, sier Tone T. Johansen hos DNB Eiendom Nybygg Romerike

Det er hittil i år solgt 83 av 135 boliger i prosjektet Meierikvartalet.


Se Estate Play her om hvordan Meierikvartalet fikk bygge 19 etasjer midt i Lillestrøm sentrum:

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play