Aktuelt

Pusser opp for 172 millioner kroner

Legeforeningen flytter ut av Akersgata 2 i sommer, og håndverkerne til Seltor rykker inn i august. 13 måneder senere skal 8.400 kvadratmeter være ferdig ombygd og rehabilitert.

OPPUSSING: Akersgata 2 er nå tømt med unntak av Brasserie Hansken, for en total makeover hvor hele bygget skal moderniseres. Foto: Glen Widing
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den Norske Legeforeningen har holdt til i Akersgata 2 siden bygget var nytt i 1996. Underveis har det blitt pusset opp noen ganger, men med unntak av nytt tak for fem år siden er det ikke gjort noen større utbedringer der.

– Nå blir det en full innvendig rehabilitering med blant annet å rive vegger, bytte ut to heiser og fjerne en tredje. Dekket mellom første og andre etasje der det i dag er et utvendig atrium skal også rives, og for å få lys helt ned skal det bygges et innvendig glasstak over dette, sier senior prosjektleder Kjersti N. Gudmundsen i Aase Prosjekt som er innleid som prosjekt- og byggeledelse.

LES OGSÅ: Rehabiliterer for en milliard

MILLIONOPPDRAG: I går signerte styreleder Hans Kristian Bakke i Christiania Torv og Seltors konsernleder Stian Råmunddal en rehabiliteringskontrakt verd 172 millioner kroner. Foto: Glen Widing

I tillegg skal det bygges kurs- og konferansesenter i første og andre etasje, og resten skal gjøres om til moderne kontorplasser for et par hundre ansatte. Kun en etasje som leies ut til andre skal ikke pusses opp i denne omgang.

– Bygningen bærer preg av at den har stått i så mange år uten større inngrep, og det er nødvendig å oppgradere den for at Legeforeningen skal få et mer funksjonelt og presentabelt hus. Og det er særlig nødvendig å oppgradere det tekniske anlegget med tanke på å få bedre ventilasjon, påpeker hun.

Prosjektet til 172 millioner kroner inklusive moms er en ganske stor jobb for Seltor. Konsernleder Stian Råmunddal sier at det i granskningen av prosjektunderlaget ikke har dukket opp noen store problemer så langt de har kunnet se, men han er klar på at jobben er ti år på overtid.

LES OGSÅ: Bruker minst 70 millioner på Stjernebygget

– Slike prosjekter bør tas hvert tiende år, for det skjer voldsomt mye på den tekniske fronten, innredninger og design. Så det er på høy tid å gjøre noe her, påpeker han.

Legeforeningens generalsekretær Geir Riise er glad for endelig å komme i gang, og er meget tilfreds med at Seltor har tariffavtale med sine ansatte og ordnede lønns- og arbeidsforhold.

– For oss som fagforening er det viktig at de som skal levere tjenester for oss har alt dette på stell, påpekte han.

LES OGSÅ: Vil bidra til mer liv i Kvadraturen

– Vi har tariffavtale med alle våre ansatte, og det har de aller fleste av våre underleverandører også. Alle som jobber for oss vet at det er sånn vi skal ha det. I tillegg kommer vi til å inviterer Arbeidstilsynet flere ganger underveis for å få tips og råd, forteller Råmunddal.

Akersgata 2 eies 50/50 av Sykehjelps-og pensjonsordningen for leger gjennom selskapet Christiania Torv, og Legeforeningen. Det eneste som skal være i gang som vanlig på adressen i det året jobben skal gjøres er restauranten Brasserie Hansken.

Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling
Kjøpte på Forus (+)
Transaksjoner
Selger Bygdøy-leiligheter for 35-40 mill.
Bolig
Dette skal bli en attraktiv del av Fjordbyen
Utvikling
P-huset Oslo S fikk nei til ny adkomst (+)
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Smarthuskonsern med norsk storsatsing
Karriere
Trafikkskolegründer solgte bygård (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Rettsvirkning av plandokumenter (+)
Juss
Krangler videre etter milliontvist (+)
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.