Utvikling

Pusser opp for 70 millioner

I januar kjøpte Tommy Heggenes det såkalte Stjernebygget i Sarpsborg for 14,5 millioner kroner. Nå vil han bruke minst fem ganger så mye på å pusse opp det kjente landemerket.

LANDEMERKE: Stjernebygget i Sarpsborg står foran store endringer i året som kommer. Ill.: SE-Arkitektur
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Kontorbygningen som er fra 1965 var Borregaards hovedkontoret til 2015. Så tok altså Tommy Heggenes via selskapet Vingulmark Eiendom over det nær 4.000 kvadratmeter store bygget etter nyttår, og han har planer om å rehabilitere det i tillegg til å bygge på 800 kvadratmeter inkludert kantine på taket og heis. Her skal det gjøres rom for 250 arbeidsplasser, men først skal innmaten fra 1960-årene byttes til dagens standard.

– For å gjøre bygget tipp topp moderne skal alt rives til betongskjelettet. Rundt ett års arbeid og 70-80 millioner investerte kroner er nok det som skal til før dørene kan åpnes for nye leietakere i løpet av 2020, sier Heggenes til Metra Eiendomsmegling som meglet salget.

Det er mangel på sentrumsnære lokaler med høy standard i Sarpsborg. Fra Stjernebygget er det 900 meter til Sarpsborg torg, 300 meter å gå til bussen og tre minutter med bil til E6.

LES OGSÅ: Ønsker samarbeid med Volvat medisinske senter

– Innvendig får leietakere muligheten til å være skreddersy lokalene etter eget behov. Derfor ønsker vi allerede nå å få leietakere på banen, slik at de er med i prosessen så tidlig som mulig. Rammesøknaden er godt i gang og vil bli sendt inn til kommunen i mai, sier Heggenes.

Det er SE-Arkitektur i Bergen som skal stå for transformeringsjobben.

Mediesky telekom-arving går all inn i eiendom (+)
Analyse
Bonum ført bak lyset i Bygdøy allé
Aktuelt
Derfor satser Stordalen på Jernbanetorget
Play
Kjøpte alle aksjene i Nordbohus
Transaksjoner
Har solgt boliger for en halv milliard
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Selges for tredje gang på fem år (+)
Transaksjoner
Newsec-eier casher inn på proptech-salg
Tech
Bare 2013 er dårligere enn i år
Bolig
Forlanger 100 mill for gammel bygård (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.