Aktuelt

Skal pusse opp for 300 millioner kroner

Etter tolv år skal kontorbygget i Bjørvika bygges om for blant annet å få ned energibruken.

OMBYGGING: DEG8 var det første bygget i Barcode og sto ferdig i 2007. Nå skal det bygges om. Foto: Helge Høifødt/Wikipedia CC BY-SA 3.0
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi har kontrahert Betonmast til jobben i Dronning Eufemias gate 8, sier prosjektsjef Jørgen Fremstad i Braathen Eiendom.

DEG8 det første bygget i Barcode og hovedmålsettingen med ombyggingen er å redusere energibruken vesentlig, bedre inneklimaet og transformere bygget til et fleksibelt flerbruker kontorbygg. Det har til nå huset PWCs norske hovedkontor.

LES OGSÅ: Vil ha flere etasjer i Barcode – naboene sier nei

Braathen Eiendom har ifølge en pressemelding vært opptatt av å finne en samarbeidspartner som deler de samme målsetninger om å bygge varig kvalitet. Prosjektet er en samspillskontrakt til om lag 300 millioner kroner før moms og skal videreutvikles i en samspillsfase.

– Det har vært viktig for oss å finne samarbeidspartnere som er løsningsorienterte og ikke minst innehar gode evner til å jobbe mot et felles mål. Betonmast innehar disse egenskapene, påpeker Fremstad blant annet.

– Vi har lang og god erfaring med samarbeid og samspillsentrepriser. Vi har i flere prosjekter sett at det både gir gode løsninger og lønnsomme prosjekter for utbygger, entreprenør, andre samarbeidspartnere og ikke minst sluttbrukerne, sier markedssjef Rune A. Wiig i Betonmast Oslo.

LES OGSÅ: Tømmer bygget, bare restauranten får bli

Nå går Braathen Eiendom, Betonmast og et tverrfaglig rådgiverteam i gang med å finne de beste løsningene for å oppnå effektive, bærekraftige mål for DEG8.

– Helt konkret ser vi på muligheter for gjenbruk av materialer, og samarbeid med mulige leverandører som har det samme fokuset på bærekraft. Vi ser også på hvordan vi kan bruke digital byggeplasslogistikk for å effektivisere byggeprosessen, og samtidig sikre god HMS, poengterer Wiig.

 

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig