Utvikling

Vil bygge på i Barcode – naboene protesterer

Braathen Eiendom ønsker å oppføre en dobbelhøy etasje på PwC-bygget i Barcode. Naboene, som har leiligheter i toppen av det høyere nabobygget, protesterer.

3 000 KVM: Påbygget vil tilføre Dronning Eufemias gate 8 et nytt areal på ca. 3 000 kvadratmeter. Fotomontasje: Grape Architects
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I januar skrev Estate Nyheter at Braathen Eiendom AS vil bygge om Dronning Eufemias gate 8, som var det første bygget i Barcode-rekken.

Det såkalte PwC-bygget har et bruttoareal på ca. 16.400 kvadratmeter, strekker seg 12 etasjer over bakken, og har i tillegg to kjelleretasjer. Bygget ble oppført som et én-bruker kontorbygg for PwC, som skal flytte til andre lokaler i juni 2019. Bygget skal derfor bygges om til et flerbruker kontorbygg. Bortsett fra restaurant Vaaghals, vil bygget være tomt for leietakere fra 3. juni.

Kontorhotell

Nå har Grape Architects også søkt om rammetillatelse til et påbygg. Dette er planlagt utformet som en dobbelthøy etasje med messanin og arealer med stor takhøyde.

– Det planlegges arealer for tekniske rom, kontorhotell, møte- og konferansesenter, samt personalrestaurant med tilhørende kjøkken og servicearealer, heter det i redegjørelsen.

Påbygget foreslås som en forlengelse av eksisterende hovedvolum og skal forholde seg til eksisterende underliggende glassfasader, men skal samtidig kunne fremstå som et nybygg. Påbygget endrer således ikke på bygningsformen.

– Forringer utsynet

Eierne av leilighetene i nabobygget er svært misfornøyd med forslaget fra Braathen Eiendom. I en uttalelse til Plan- og bygningsetaten (PBE) skriver Anne Vollstad, styreleder i Sameiet Dronning Eufemias gate 12, at sameiet på det sterkeste vil fraråde at det gis slik tillatelse til påbygget.

– Dette vil i vesentlig grad forringe utsynet for mange av våre boenheter. Alle vi som har kjøpt leilighet i DEG 12, har gjort det basert på offentlig kjente reguleringsplaner for området. Hadde en slik utbygging vært kjent, ville det ha påvirket både kjøpsbeslutninger og pris, skriver hun til PBE, og påpeker at sameiet vil komme tilbake med en fyllestgjørende merknad til planene.

Er allerede regulert

Administrerende direktør Leif Arne Røsnes i Braathen Eiendom sier til Estate Nyheter at søknaden om påbygg gjelder et bygningsvolum som allerede er regulert, men ubenyttet. Påbygget vil gi et nytt areal på ca. 3 000 kvadratmeter.

Han ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Sameiet Dronning Eufemias gate 12 nå, men understreker at alle merknader skal behandles på en ordentlig måte.


Barcode har satt Oslo på kartet internasjonalt. Denne uken vil Erling Fossen i Oslo Metropolitan Area vise mer av Oslo frem for utenlandske aktører.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Unge som tenker nytt: Fra milliardkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere