Aktuelt

Ser verdi i næringsklynge på Ulven

Construction City på Ulven trekker til seg stadig flere store aktører.

KUNNSKAP: Construction City på Ulven er i ferd med å samle mye av kunnskapen i bransjen. Ill.: OBOS
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Næringsklynger skaper større verdi og vekst for de som går sammen om innovasjon og kunnskapsutveksling. Tiden er inne for at også bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen endrer måten å jobbe på, og vi mener vi har gode forutsetninger for å lykkes, sier daglig leder Construction Benedicte T. N. Økland i Construction City Cluster i en pressemelding.

Construction City på Ulven har mål om å bli bransjens mest relevante forum for samhandling og nye løsninger, bygge et utstillingsvindu på Ulven innen 2024 og bidra til å etablere globalt anerkjente næringsaktører innen 2030. OBOS, Betonmast og AF Gruppen blir motorene i kunnskapsparken på minimum 85.000 kvadratmeter og med plass til 5.000 arbeidsplasser.

LES OGSÅ: Gigantprosjekt skal endre bransjen

Både OBOS, Betonmast og AF Gruppen flytter sine hovedkontorer dit i 2023. Construction City skal gi plass for inkubatorvirksomheter, utdanningsinstitusjoner, rådgivningsfirmaer, arkitektkontorer, eiendomsutviklere og entrepenørvirksomheter. De to initiativtakernes ønske om å skape et senter for samhandling er på full fart fremover.

– Interessen har vært veldig stor og vi har en spennende tilstrømning av nye medlemmer. Statsbygg, Aspelin Ramm og Microsoft har signert i løpet av de siste ukene, slik at klyngen nå består av 28 signerte medlemmer, påpeker hun.

Også andre utradisjonelle selskaper for bygg- og anleggsbransjen har blitt medlemmer i klynge.

LES OGSÅ: Har de gigantiske planene klare

– Vi forsøker å legge til rette slik at startups kan få teste løsningene sine i konkrete prosjekter og tror at vi gjennom samarbeidet kan vi ta dette arbeidet enda videre. Vi gleder oss til å være med på å utvikle og utfordre byggenæringen enda mer fremover gjennom klyngen, sier digitaliserings- og utviklingsdirektør Anett Andreassen i Statsbygg.

– Dette handler om mer enn IT og programvare. Dette er en innovasjonsreise i byggebransjen, som vi ser frem til å være en del av sammen med Construction City og deres medlemmer, sier Bengt Rosing Borren i Microsoft.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig