Aktuelt

Ser verdi i næringsklynge på Ulven

Construction City på Ulven trekker til seg stadig flere store aktører.

KUNNSKAP: Construction City på Ulven er i ferd med å samle mye av kunnskapen i bransjen. Ill.: OBOS
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Næringsklynger skaper større verdi og vekst for de som går sammen om innovasjon og kunnskapsutveksling. Tiden er inne for at også bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen endrer måten å jobbe på, og vi mener vi har gode forutsetninger for å lykkes, sier daglig leder Construction Benedicte T. N. Økland i Construction City Cluster i en pressemelding.

Construction City på Ulven har mål om å bli bransjens mest relevante forum for samhandling og nye løsninger, bygge et utstillingsvindu på Ulven innen 2024 og bidra til å etablere globalt anerkjente næringsaktører innen 2030. OBOS, Betonmast og AF Gruppen blir motorene i kunnskapsparken på minimum 85.000 kvadratmeter og med plass til 5.000 arbeidsplasser.

LES OGSÅ: Gigantprosjekt skal endre bransjen

Både OBOS, Betonmast og AF Gruppen flytter sine hovedkontorer dit i 2023. Construction City skal gi plass for inkubatorvirksomheter, utdanningsinstitusjoner, rådgivningsfirmaer, arkitektkontorer, eiendomsutviklere og entrepenørvirksomheter. De to initiativtakernes ønske om å skape et senter for samhandling er på full fart fremover.

– Interessen har vært veldig stor og vi har en spennende tilstrømning av nye medlemmer. Statsbygg, Aspelin Ramm og Microsoft har signert i løpet av de siste ukene, slik at klyngen nå består av 28 signerte medlemmer, påpeker hun.

Også andre utradisjonelle selskaper for bygg- og anleggsbransjen har blitt medlemmer i klynge.

LES OGSÅ: Har de gigantiske planene klare

– Vi forsøker å legge til rette slik at startups kan få teste løsningene sine i konkrete prosjekter og tror at vi gjennom samarbeidet kan vi ta dette arbeidet enda videre. Vi gleder oss til å være med på å utvikle og utfordre byggenæringen enda mer fremover gjennom klyngen, sier digitaliserings- og utviklingsdirektør Anett Andreassen i Statsbygg.

– Dette handler om mer enn IT og programvare. Dette er en innovasjonsreise i byggebransjen, som vi ser frem til å være en del av sammen med Construction City og deres medlemmer, sier Bengt Rosing Borren i Microsoft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Solgt for 1,325 milliarder
Transaksjoner
Nytt storkjøp fra SPG
Transaksjoner
Store planer for byens indrefilet
Utvikling
Slik blir det nye regjeringskvartalet
Play
Eiendomsbesitter ut mot høyder
Utvikling
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Tidligere fabrikkeiendom blir boliger (+)
Bolig
Nytt skjeggkretap for boligkjøpere (+)
Juss
Nytt fond skal kjøpe for milliarder (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Ugyldige rekkefølgekrav
Juss