Utvikling

Ett skritt nærmere utviklingen av kremkvartalet

Reiulf Ramstad arkitekter fikk jobben med å utvikle Bakgårdsslottet og skal jobbe tett sammen med byantikvaren.

VINNER: Reiulf Ramstad arkitekter fikk jobben med å utvikle Bakgårdsslottet for Bertel O Steen og Aspelin Ramm.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Bertel O. Steen Eiendom og Aspelin Ramm Eiendom inngikk i 2017 et samarbeid om å utvikle Parkveien 27 – 31 og Uranienborgveien 5 med tilliggende eiendommer. I mai 2018 inviterte de til et parallelloppdrag for å utrede fremtidig bruk av eiendommene vis-a-vis Slottsparken, og inviterte arkitektene Haptic architects, Lund Hagem arkitekter, Jarmund/Vigsnæs arkitekter, Oslo Works, og Reiulf Ramstad arkitekter.

– Eiendommen har en beliggenhet, historie, kvalitet, og ikke minst kompleksitet som gjør den utrolig spennende, men som også har krevd en nennsom tilnærming, sier Øivind Solbakken i Bertel O. Steen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Blir nabo til kongen og dronninga

Parallelloppdraget ble vurdert av en evalueringsgruppe med eksterne fagpersoner og representanter fra innbyder. I tillegg involverte gruppen ressurspersoner fra byantikvaren og plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Det har vært særlig fokus på medvirkning og i oktober 2018 ble naboer, høringsinstanser og andre berørte invitert for å se forslagene.

– Vi er svært tilfreds med bidragene fra både arkitektkontorene og evalueringsgruppen. Vurderingen har vært basert på en avveining av mange ulike hensyn som kvaliteter, kompleksitet, attraktivitet og gjennomførbarhet. Basert på helhetlige vurderinger har Bertel O. Steen og Aspelin Ramm konkludert med at det bør inngås et samarbeid med Reiulf Ramstad arkitekter og at videre arbeidet bør baseres på forslaget Bakgårdsslottet. Prosjektet skal nå bearbeides i tett samarbeide med Byantikvaren og vi ser frem til den videre prosessen for utvikling av dette spennende kvartalet, påpeker utviklingsdirektør Maren Bjerkeng i Aspelin Ramm.

LES OGSÅ: Ser for seg boliger på triangeltomta

Bertel O. Steen flyttet inn i Parkveien 27 i 1913. Litt senere kjøpte Steen nr. 29 til privatbolig, og til slutt nr. 31 som i dag er hotellet Camillas Hus. I dag er det etterkommerne som eier disse eiendommene. Alle trebygningene er verneverdige både ut- og innvendig. Familien har renovert og pusset opp alle bygningene. Camillas Hus ble bygd som privatbolig i 1845 og var en del av arkitekt Linstows plan for de omkringliggende områdene da han tegnet Slottet. En av de første leietakere var Camilla og Peter Jonas Collett. Huset er et av Oslos eldste trehus i sveitserstil og var privatbolig til det ble ombygd til hotell.

– Området som nå skal utvikles er sammensatt av bebyggelse fra ulike epoker og preges i dag av næringsfunksjoner. Parkveien 27-31 består av åtte fredete bygg og har stort potensiale for fremtidige og attraktive boliger, publikumsrettede funksjoner og byrom, ifølge Aspelin Ramm som eier halvparten inkludert Uranienborgveien 5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Illustrasjonen øverst i artikkelen er fra Christian Rignes prosjekt på den gamle Jern og Bygg-eiendommen i Svolvær…

Slik blir det nye regjeringskvartalet
Play
Solgt for 1,325 milliarder
Transaksjoner
Kåret Beste Bygg i nord
Aktuelt
Nytt storkjøp fra SPG
Transaksjoner
Tidligere fabrikkeiendom blir boliger (+)
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Nytt skjeggkretap for boligkjøpere (+)
Juss
Nytt fond skal kjøpe for milliarder (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Ugyldige rekkefølgekrav
Juss
Byggestart på Billingstad
Bolig