Aktuelt

Bygger 1500 boliger

Selvaag Bolig hadde 1534 boliger under bygging ved utgangen av første kvartal i år.

PÅ PLASS: Rolf Thorsen har tatt over sjefsstolen i Selvaag Bolig.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i selskapets resultatrapport for første kvartal. Boligene som er under bygging har en samlet verdi på 7,1 milliarder kroner, noe som er det høyeste nivået noensinne. 70 prosent av boligene er allerede solgt.

I første kvartal hadde Selvaag Bolig en IFRS-rapportert omsetning på 109,2 millioner kroner og EBITDA (driftsresultat før avskrivninger) på minus 11,5 millioner kroner. Målt i NGAAP, som gir en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene, var driftsinntektene 680,5 millioner kroner. EBITDA var 154,3 millioner kroner. (NGAAP gir et bedre bilde på den reelle verdiskapningen i boligutviklere enn IFRS, som er inntektsføring av boliger som er overlevert kunden).

I første kvartal overleverte Selvaag Bolig bare 29 enheter, mens det ble igangsatt bygging av 97 enheter. Selskapet solgte 243 enheter.

Fra mai har Rolf Thorsen overtatt sjefsstolen i Selvaag Bolig.

– Jeg overtar stafettpinnen i et ledende bolig- og byutviklingsselskap med gjennomføringskraft, en fantastisk veksthistorie og en betydelig portefølje av boliger under bygging. Jeg gleder meg nå til å videreføre den sterke driften og realisere nye prosjekter sammen med resten av organisasjonen, sier Rolf Thorsen, ny administrerende direktør i Selvaag Bolig.

– Høres ut som å bygge sand i Sahara
Play
Plan- og bygg ber eierne kutte i Nydalen (+)
Utvikling
Etter årevis i mørket er det nå lys i tunnelen (+)
Bolig
Omstridt investor gikk i pluss på overtid (+)
Analyse
Fire blokker rett ved fjorden (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Kan bygge 6500 nye boliger
Bolig
Vil utvikle høykvalitets leiligheter i Kvadraturen (+)
Bolig
Skanska setter storprosjekt på vent (+)
Bolig
Ukens tips – Grunneiers innløsningsrett ved KPA og reguleringsplan
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.