Aktuelt

Bygger 1500 boliger

Selvaag Bolig hadde 1534 boliger under bygging ved utgangen av første kvartal i år.

PÅ PLASS: Rolf Thorsen har tatt over sjefsstolen i Selvaag Bolig.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i selskapets resultatrapport for første kvartal. Boligene som er under bygging har en samlet verdi på 7,1 milliarder kroner, noe som er det høyeste nivået noensinne. 70 prosent av boligene er allerede solgt.

I første kvartal hadde Selvaag Bolig en IFRS-rapportert omsetning på 109,2 millioner kroner og EBITDA (driftsresultat før avskrivninger) på minus 11,5 millioner kroner. Målt i NGAAP, som gir en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene, var driftsinntektene 680,5 millioner kroner. EBITDA var 154,3 millioner kroner. (NGAAP gir et bedre bilde på den reelle verdiskapningen i boligutviklere enn IFRS, som er inntektsføring av boliger som er overlevert kunden).

I første kvartal overleverte Selvaag Bolig bare 29 enheter, mens det ble igangsatt bygging av 97 enheter. Selskapet solgte 243 enheter.

Fra mai har Rolf Thorsen overtatt sjefsstolen i Selvaag Bolig.

– Jeg overtar stafettpinnen i et ledende bolig- og byutviklingsselskap med gjennomføringskraft, en fantastisk veksthistorie og en betydelig portefølje av boliger under bygging. Jeg gleder meg nå til å videreføre den sterke driften og realisere nye prosjekter sammen med resten av organisasjonen, sier Rolf Thorsen, ny administrerende direktør i Selvaag Bolig.

Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Kjøper omsorgsboliger
Transaksjoner
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Fikk med seg Husbanken på kombiprosjekt
Bolig
Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen
Utvikling
De har eiendom for nesten fem milliarder (+)
Analyse
Nå er han like stor som Statsbygg (+)
Analyse