Bolig

400 blokkleiligheter til redusert pris

De to neste årene skal OBOS bygge rundt 400 nye leiligheter som skal selges til under markedspris flere steder i landet. Bare i Oslo-området er det planer for fem nye boligprosjekter.

LØREN: I dette planlagte boligprosjektet på Løren i Oslo blir 50 av leilighetene solgt til nedsatt pris. Ill.: Blår
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leilighetene er en del av selskapets Bostart-begrep som ble lansert i fjor for å hjelpe flere inn på boligmarkedet. Et av prosjektene kommer på Løren i Oslo der OBOS og Veidekke skal bygge 390 leiligheter og en barnehage. 50 av disse går inn under Bostart-begrepet og skal selges til rundt 10 prosent under markedspris, ifølge en pressemelding.

– Bostart kan være en løsning for unge som skal kjøpe sin første bolig, men kan passe også for andre som ved endring av livssituasjon. Da trenger mange ny bolig, men sliter med å ha nok egenkapital. Vi ønsker å bruke vår finansielle styrke og kompetanse til å gjøre det litt lettere for flere å eie sin egen bolig, sier konserndirektør Marianne Gjertsen Ebbesen i OBOS.

LES OGSÅ: De dyreste gikk først

Leilighetene bygges helt likt som alle andre leiligheter og kjøpere kan selv velge om de vil kjøpe til Bostart-pris eller ordinær pris. Ordningen innebærer at boligen selges til nedsatt pris mot at OBOS får rett til å kjøpe den tilbake når kjøper vil selge. Selger får da tilbake den opprinnelige kjøpesummen, justert for endring i boligprisindeksen til Eiendom Norge.

Dersom alt går etter planen får de første leilighetene på Løren innflytting mot slutten av 2022. Det er konkrete planer for å selge slike leiligheter i fem boligprosjekter i Oslo-området, og ordningen blir utvidet ytterligere i nye prosjekter blant annet i Bergen og Trondheim.

Etter at det første prosjektet på Ulven ble lagt ut for salg i fjor sommer, har over 100 av leilighetene blitt kjøpt til Bostart-pris. I vår starter også salget av nye leiligheter på Vollebekk i Oslo med ti Bostart-leiligheter i første omgang. Etter hvert som området bygges ut skal rundt 50 leiligheter selges til nedsatt pris. I tillegg er det planer for å tilby Bostart på Fornebu og på Mortensrud i Oslo.

LES OGSÅ: Vil ikke tillate ha leiligheter utenfor sentrum

Byrådet i Oslo har flere ganger oppfordret byggebransjen til å finne nye løsninger som gjør at flere får mulighet til å kjøpe egen bolig.

− Å tenke nytt er noe byrådet jobber intenst med nå. Boligprisene i Oslo har gått i taket de siste årene og det skal ikke være sånn at du må ha rike foreldre for å få deg et bra sted å bo. Jeg er glad for at OBOS tar sitt samfunnsansvar på alvor, sier byråd Hanna E. Marcussen i Oslo.


OBOS har ikke bare rimelige boliger. Sammen med Veidekke har OBOS utviklet et prosjekt i Middelthuns gate. Se Estate Play her om prosjektet som har oppnådd 120 000 kroner per kvadratmeter.

Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi kommer ikke langt med 150 millioner (+)
Utvikling
Her blir det 12.000 kvadratmeter lager
Utvikling
Omstridt prosjekt banket gjennom i Oslo bystyre
Utvikling
Kommunen kjøper for 180 mill. (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.