Bolig

Lav prisvekst – håper på «kjedelig» boligår

Adm. direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge venter og håper på et kjedelig år når det gjelder prisutviklingen på boliger.

POSITIVT: Adm. direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge er fornøyd med beskjeden prisvekst på boliger. Foto: Glen Widing.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var under Boligdagene 2019, som arrangeres av Estate kunnskap, at Dreyer gikk gjennom boligmarkedet med overskriften «Boligmarkedet – tregt eller hett?».

– Det var en moderat oppgang i boligprisene i Norge i fjor på 2,8 prosent. Kun årene 2013 og 2017 har vært svakere de siste ti årene. Samtidig må jeg si at det er gledelig med en mer bærekraftig utvikling i boligprisene. Den nominelle oppgangen i boligprisene i første kvartal i år har vært på 4 prosent. Det er kun i 2018 at prisene har utviklet seg svakere de siste ti årenes første kvartal, sier Dreyer.

Han minner samtidig om at til tross for den moderate utviklingen, så har man de høyeste nominelle boligprisene i Norge noensinne.

– Men vi har aldri sett en så lang periode med moderat utvikling i prisene. Det er også jevnt over høyere omsetningstid nå enn de siste årene, fortsetter Dreyer.

Eiendom Norge-sjefen mener det er lite heldig med for store svingninger i boligprisene. Han mener det derfor er positivt med en mer moderat utvikling i boligprisene.

– Forventningene er at også 2019 blir nok et kjedelig år i det norske boligmarkedet når det gjelder prisutvikling.


Se også Estate Plays serie Boligvåren 2019:

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play