Bolig

Lav prisvekst – håper på «kjedelig» boligår

Adm. direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge venter og håper på et kjedelig år når det gjelder prisutviklingen på boliger.

POSITIVT: Adm. direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge er fornøyd med beskjeden prisvekst på boliger. Foto: Glen Widing.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var under Boligdagene 2019, som arrangeres av Estate kunnskap, at Dreyer gikk gjennom boligmarkedet med overskriften «Boligmarkedet – tregt eller hett?».

– Det var en moderat oppgang i boligprisene i Norge i fjor på 2,8 prosent. Kun årene 2013 og 2017 har vært svakere de siste ti årene. Samtidig må jeg si at det er gledelig med en mer bærekraftig utvikling i boligprisene. Den nominelle oppgangen i boligprisene i første kvartal i år har vært på 4 prosent. Det er kun i 2018 at prisene har utviklet seg svakere de siste ti årenes første kvartal, sier Dreyer.

Han minner samtidig om at til tross for den moderate utviklingen, så har man de høyeste nominelle boligprisene i Norge noensinne.

– Men vi har aldri sett en så lang periode med moderat utvikling i prisene. Det er også jevnt over høyere omsetningstid nå enn de siste årene, fortsetter Dreyer.

Eiendom Norge-sjefen mener det er lite heldig med for store svingninger i boligprisene. Han mener det derfor er positivt med en mer moderat utvikling i boligprisene.

– Forventningene er at også 2019 blir nok et kjedelig år i det norske boligmarkedet når det gjelder prisutvikling.


Se også Estate Plays serie Boligvåren 2019:

Selger tomtene for 3,4 milliarder
Transaksjoner
SPG kjøper utviklingseiendom i Oslo (+)
Analyse
Endelig stiger leieprisene på Forus
Aktuelt
NorgesGruppen utvikler på Ullern (+)
Utvikling
Tror på ytterligere leieprisvekst
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Grunnbok og matrikkel stenges
Juss
Dramatisk vending for Blystad-prosjekt
Utvikling
Oppkjøp skaper nordisk gigant
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.