AMBISIØSE PLANER: Her på Brekke gård i Flåm ønsker grunneier Siver Wangen å legge til rette for overnatting til mellom 600 og 700 gjester. Prislapp: minst en halv milliard kroner.

Vil bruke milliardbeløp på gårdsresort med plass til 700 gjester

I Flåm, som har 400 innbyggere, ønsker Siver Wangen å bygge et gårdsresort med overnattingsplass til mellom 600 og 700 gjester.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har jobbet med prosjektet en god stund og går nå i gang med en omfattende reguleringsplan med tilhørende konsekvensutredning, sier Siver Wangen.

Mer enn en halv milliardSiver Wangen er grunneier på Brekke gård i Flåm. Han har fått med seg Even B. Hegbom som prosjektleder, mens Opus er utførende planselskap.

Flåm er en liten bygd innerst i Aurlandsfjorden. Bygda har 400 innbyggere og er utgangspunktet for den naturskjønne Flåmsbanen. Naturen er storslått og noe av det mest spektakulære Norge har å by på. Her ønsker altså Wangen og Hegbom å utvikle et stort gårdsresort.

– Det er snakk om et gårdsresort med en samlet overnattingskapasitet på mellom 600 og 700 gjester, sier Hegbom.

Han sier at prosjektet vil gi store ringvirkninger for bygda, blant annet vil det gi en god del nye arbeidsplasser, noe som også vil gi behov for nye boliger.

– Vi har foreløpig ikke konkret oversikt over de økonomiske investeringene, men vi tror kapitalbehovet ligger godt over en halv milliard kroner. Prosjektet skal imidlertid utvikles i takt med markedet. Vi skal ha høyt tempo i planleggingen, men vi vil skynde oss langsomt og klokt når det gjelder utbyggingen, sier Hegbom.

LES OGSÅ: – Kan bli tøff kamp om gjestene

Satser på helårsturismeI dag er Flåm i hovedsak en sommerdestinasjon. Det planlagte konseptet skal utvikles for helårsdrift.

– Deler av året skal gården være tilrettelagt for det norske bedrifts- og eventmarkedet. Vi skal tilby kurs- og konferansekonsepter som blir husket. Det skal blant annet være dyr på gården hele året og turistene skal få oppleve den vestnorske husdyrtradisjonen på nært hold, sier Hegbom.

Han forteller at blant annet kløving med hest, noe som er en gammel tradisjon som nesten er glemt, kanskje er noe av det de ønsker å blåse nytt liv i.

– Brekke gård var en gang også en av de største bringebærgårdene i fylket. Denne delen av gårdsdriften skal vi ta opp igjen, slik at turistene kan få plukke sine egne bær og slik spise mat som de har sanket på gården, sier Hegbom.

LES OGSÅ: Feriegjester var dårlig butikk, satser nå på leiligheter

Positivt for hele FlåmDe to initiativtakerne mener at man ved å utvikle Brekke vil lette litt av presset på sentrum i Flåm.

– Alle turistene i bygda vil etter dette få en bedre opplevelse, noe som vil bidra til at flere kommer igjen. Dette vil hele bygda tjene på, sier Hegbom.

– Dette er et kjempespennende prosjekt, som vi synes det er spennende å få være med på å utvikle. Turisme er i vinden og konseptet som planlegges her er unikt. Vi forventer at reguleringsplanen skal være klar i slutten av 2020, sier Taral Zahl Jensen i Opus.

Powered by Labrador CMS