Aktuelt

Forvandler den 130 år gamle bygården til topp kontorer

Forrige totalrehabilitering var i 1959, nå er det på´n igjen når Seltor sender inn sine fagfolk.

REHAB: Eeks Gård på torget i Skien skal totalrenoveres til et moderne kontorbygg. Ill.: Point
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Seltor Gruppen har signert kontrakter på rehabilitering av to bygårder i Skien sentrum. Eeks Gård i Rådhusgata 2 får etter den første rehabiliteringen på 60 år et nytt areal på 3.000 kvadratmeter. R8 Property står som byggherre og NAV skal inn som hovedleietager.

– Hele første etasje er tiltenkt butikker og spisesteder med servering inne og ute på torget. Resten er allerede utleid til Nav Skien. Det betyr 100 arbeidsplasser med totalt 100 besøkende daglig når bygget står innflytningsklart i desember i år, sier styreleder Emil Eriksrød i R8 Property til næringsforeningen Skien By.

Rehabiliteringen innebærer ny fasade med nytt inngangsparti og glassheis fra første til femte etasje.

– Vi ønsker et moderne bygg som gir alle med kontorplass opplevelsen av å virkelig jobbe midt i byen. Bygget får derfor nye, store vindusflater som vil slippe inn mye lys og gi godt utsyn over byen, poengterer Eriksrød.

I tillegg skal Seltor Gruppen også rehabilitere Telemarksgata 10. Bygget på 2.000 kvadratmeter blir kontorer samt spisested på grunnplanet. Byggherren er en lokal investorgruppering og også her skal det bli kontorer samt spisested på bakkeplan. Point er arkitekt for begge prosjektene.

– Kontraktssum totalt er 80 millioner kroner før moms og alt skal stå ferdig på nyåret 2020. Disse prosjektene er del av en helhetlig visjon for utvikling av handelstorget i Skien. Sammen med blant annet Arkaden kjøpesenter reetablerer dette handelstorget som Skiens storstue. Innsatsen disse byggherrene legger i å gjøre Skien by mer attraktiv er imponerende og ikke minst svært motiverende, sier daglig leder Stian Råmunddal i Seltor Gruppen.

Fakta
1. R8 Group as eies ifølge proff.no av Emil Eriksrød.
2. Telemarksgaten 10 as eies av en gruppe eiere: Grenland Invest AS, Kontorbygg AS, Bratsberggruppen, R8, SBBL (Skien boligbyggelag), Investum Telemark, Intvest
3. Seltor er Telemarks eldste entreprenør og eid av Malmfrid Cristin og Stian Råmunddal.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig