Bolig

Ser store muligheter fremover i modulbygg

Bonum og Folksom kjøper seg opp i smartmodul-selskap.

MODUL: - Eiendomsbransjen er i stadig utvikling og vi ser store muligheter fremover i modulbygg, sier markedssjef og partner Ruben Wilhelmsen i Bonum.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Camp Supply International (CSI) har bygget opp en betydelig merittliste innen design, produksjon og salg av modulære enheter til forsvarsmarkedet. Selskapet har et solid rykte for å levere høykvalitetsprodukter og er også i ferd med å etablere seg skikkelig i det private eiendomsmarkedet, ifølge en pressemelding.

CSI satser nå for fullt på modulære bygg, i første rekke hybelbygg, leilighetsbygg, kontorbygg og hotellbygg gjennom etableringen av selskapet Cubes Construction, hvor Britt Røed Lohne er ansatt som daglig leder. Middelborg AS ved Kristian Lundkvist går inn som investor i morselskapet Camp Supply Holding, mens solide eiendomsmiljøer representeres i Cubes Construction gjennom Folksom og Bonum.

– Det er fantastisk mulighet og en stor styrke å få inn medeiere som skal være med og videreutvikle dette sammen med oss. Vi har sett et stort potensial i våre produkter og med partnere på laget har vi nå en kjempemulighet til å løfte denne teknologien videre inn i byggemarkedet, sier gründerne Harald Andersen og Ole Henrik Eftedal.

Bonum på sin side ser på dette som en strategisk investering som sammenfaller godt med enkelte av deres prosjekter fremover, og Folksom ser flere synergier.

– Dette er en spennende mulighet for oss til å ta posisjon som tilbyder av modulære enheter, uttaler administrerende direktør Pål Egeland i Folksom.

Han er også glad for å ha fått med Britt Røed Lohne til å lede satsingen. Hun har de de siste sju årene vært daglig leder i entreprenørselskapet WK Entreprenør.

– Jeg synes det er spennende å få bidra i et selskap som skal tilby teknologi, konsepter og løsninger som gjør at vi kan bygge raskere, bedre og smartere i tillegg til at løsningen ser stilig ut. Det er også svært inspirerende å delta sammen med solide, profesjonelle og innovative eiere, uttaler hun.

– Med hennes nettverk, kompetanse og profesjonalitet har vi allerede lagt et godt grunnlag for å skape et godt produkt, påpeker Egeland.

Selskapet er i prosess med å sertifisere modulløsningene og hente inn flere ressurser til å utvikle og lede prosjektene fremover.

– Vi har allerede fått mange spennende henvendelser og vil så snart produktene er klare og sertifisert sette i gang med leveringen av prosjekter i Cubes, sier Røed Lohne.

Markedssjef og partner Ruben Wilhelmsen i Bonum sier det er flere aspekter ved CSI Smart modul de finner interessant, uten å gå ut med noe konkret.

– Eiendomsbransjen er i stadig utvikling og vi ser store muligheter fremover i modulbygg, i tillegg sammenfaller dette godt med vårt fokus om dagen gjennom konseptet Bonum NXT, hvor vi jobber med nettopp hvordan vi kan anvende ny teknologi, alternative boformer, miljøteknologi og innovativ arkitektur i våre prosjekter, sier han.

Ser svært alvorlig på saken (+)
Analyse
Vil utvide kjøpesenter med boliger
Utvikling
Skal drive restaurantene i Munchmuseet (+)
Aktuelt
Utleiers ABC – Del 31 – Sted, dato og signatur
Juss
Sammen for å løfte sentrum (+)
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Blir partner i DARK
Karriere
Investor må bla opp etter uklar avtale (+)
Analyse
Klare for milliardinvesteringer i eiendom
Aktuelt
Blir hedret i nasjonalt verdiprosjekt
Tech

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.