SOLGT: Dronning Mauds gate 15 i Oslo.

Genesta selger i Oslo sentrum

Genesta har solgt CBD-eiendommen Dronning Mauds gate 15 i Oslo for en pris som trolig ligger mellom 650 og 700 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er Carnegie som har tilrettelagt kjøpet av Dronning Mauds gate 15 i Oslo på vegne av Nordea Liv. Genesta solgte sin eierandel i eiendommen på vegne av Genesta Nordic Real Estate Fund II (GNRE Fundt II).

Da GNRE Fund II sikret seg eiendommen i Oslo sentrum i 2016, var rundt halvparten av lokalene ledige. Eiendommen er blitt oppgradert og rebranded for å oppnå CBD-standard og CBD-leietakere. I dag er eiendommen fullt utleid, til leietakere som blant annet Malling & Co og Advokatfirmaet Glittertind AS. Eiendommen er miljøsertifisert av BREEAM.

LES OGSÅ: Leier av Genesta

– Dette salget understreker suksessen med fondets strategi. I 2016 startet vi arbeidet med å totalrenovere eiendommen, og jeg er glad for å se at vi har lykkes med en verdiskapning som gir våre institusjonelle investorer god avkastning. I løpet av vår tid som eiere har rundt 95 prosent av det disponible arealet enten blitt leid ut eller kontrakter reforhandlet. Dette har tatt omtrent halvparten av tiden vi trodde det skulle ta, sier Genestas CEO David Neil.

Genesta har benyttet Pangea Property Partners AS og Selmer AS som rådgivere i forbindelse med transaksjonen.

– Det har vært en bred og god prosess, med mange interessenter som har fått den presentert. Mange har likt eiendommen og det som skjer i området rundt. Da vi gikk ut i markedet med den i fjor høst, var det litt større fravær av internasjonale investorer enn vi hadde håpet på som følge av at finansieringskostnadene har vært høyere for utlendingene i Norge enn i Sverige og Finland. Men vi er godt fornøyd med salget, sier director og partner Linn Idsø Brenne i Pangea Property Partners til Estate Nyheter.

Carnegie Norway har benyttet Haavind AS som rådgiver.

– Dette kjøpet er helt i tråd med Nordea Livs investeringsprofil, hvor porteføljen er basert på eiendommer av høy kvalitet i CBD-segmentet, forenlig med et mål om langsiktighet, sier Fredrik Bø, leder for prosjektfinansiering i Carnegie.

– Det er en eiendom som passer midt i vår strategi. Det er en kontoreiendom med god sentrumsbeliggenhet og som har gode leietakere. Den ligger i et område som vil utvikle seg positivt fremover, med utviklingen av VIA og den nye skolen, sier Nordeal Livs Nils Arne Gundersen til Estate Nyheter.

Partene har ikke oppgitt noen transaksjonsverdi, men det er grunn til å tro at prisen ligger et sted mellom 650 og 700 millioner kroner. Da eiendommen ble markedsført i fjor høst, ble det siktet inn mot en yield på ned mot 4 prosent.

Les også: Genesta fikk flagship-store

GNRE Fund IIStrategien til eiendomsfondet GNRE Fund II er å gi institusjonelle investorer mulighet til å investere i kontoreiendom med høyt potensial for økt verdiskapning i Stockholm, København, Helsinki og Oslo. Fondet investerer også i nærings-, handels- og logistikkeiendommer i andre store byer i Norden.

Fondet har 373 millioner Euro i innskutt kapital fra tolv institusjonelle investorer.

Powered by Labrador CMS