SOLGT: Genesta kjøper Dronning Mauds Gate 15 AS.(Foto: Akershus Eiendom)

Nytt svensk kjøp i Oslo

Kjøper Dronning Mauds Gate 15 AS av Eksportfinans.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Genesta har på vegne av Genesta Nordic Real Estate Fund II (GNRE Fund II) kjøpt eiendomsselskapet Dronning Mauds Gate 15 AS. Selskapet eier 11 av 16 næringsseksjoner i Dronning Mauds Gate 15 i Oslos CBD .

Selger er Eksportfinans ASA.

Les også: Genesta selger i Oslo sentrum

Dronning Mauds gate 15 AS eier 9 400 kvadratmeter utleibart areal med beliggenhet nær Oslo rådhus, det kongelige slott og det nye Nasjonalmuseet. 300 meter fra eiendommen ligger transportknutepunktet Nationaltheatret, som gir tilgang til offentlig transport som Flytoget, T-bane, busser og trikker.

– Dronning Mauds gate 15 er en mulighet for oss til å anskaffe verdiskapende eiendom i en av de nordiske hovedstedene, hvilket passer perfekt med investeringsstrategien vår. Vi er glade for å fullføre handelen med Eksportfinans, og ser frem til å fortsette den positive dialogen med dem som leietaker i bygningen, sier Genestas CEO, David Neil.

Les også: Genesta fikk flagship-store

– Vi har tidligere eid flere eiendommer i Oslo og har positive erfaringer med det norske markedet. Det er derfor en fornøyelse for oss å gjeninntre i det norske markedet. Vi er også på utkikk etter ytterligere verdiskapende investeringsmuligheter i Norge, sier han.

Dette er den tredje anskaffelsen på vegne av GNRE Fund II. Til dags dato har fondet tatt på seg forpliktelser for omtrent 250 millioner euro, og den endelige lukkingen på opp til 350 millioner euro er fastsatt til sommeren 2016.

Strategien til GNRE Fund II er å gi institusjonelle investorer tilgang på verdiskapende næringseiendommer i Stockholm, København, Helsinki og Oslo.

Fondet investerer også i eiendommer til butikk og logistikk i hovedstadsområdene i Norden.

Powered by Labrador CMS