Bolig

Kan bli 1500 boliger i 12 etasjer på NRK

Den 85 mål store NRK-tomta skal åpnes for byens befolkning og gi plass til 107.000 kvadratmeter boliger, torg og møteplasser, grøntarealer og næringsvirksomhet.

UTVIKLING: NRKS tomt på Marienlyst er en av de beste utviklingstomtene i Oslo, og skal selges for å finansiere et nytt NRK-hovedkvarter. Dette er en skisse basert på NRKs forslag til planprogram. Foto: A-LAB
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dette kom frem da kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen torsdag la frem planene for Marienlyst. Han vil finne ut hvilke muligheter og verdier som ligger i eiendommen ved å åpne for byutvikling – verdier som skal finansiere et nytt hovedkontor som ingen ennå vet hvor skal ligge. Da må det utarbeides en ny reguleringsplan der første trinn er forslag til planprogram. Arealberegningen inkluderer ikke ZEB-bygningen, som eies og brukes av universitetet.

– Det har tidligere vært antydet et sted mellom 1200 og 1500 boliger på tomta. De høyeste husene blir 41 meter, som tilsvarer 12 boligetasjer, melder NRK.

Første planalternativ skisserer et totalareal på 167.200 kvadratmeter, hvorav 36.000 i Kringkastingshuset. Totalt boligareal er 107.400 kvadratmeter, og med full utnyttelse blir det 65 prosent av totalt bruksareal. Tomteutnyttelsen er 270 prosent, sett bort fra Kringkastingshuset som har en mer kompakt form enn øvrig bystruktur.

Andre alternativ viser inntil 179.000 kvadratmeter bruksareal, hvorav 36.000 i Kringkastingshuset. Totalt boligareal blir 32.900 kvadratmeter og med full utnyttelse er det 20 prosent av totalt bruksareal. Tomteutnyttelsen er 295 prosent sett bort fra Kringkastingshuset.

Ifølge planen kan Kringkastingshuset og Store studio romme private og offentlige formål, som hotell, næring, bevertning, idrettsformål og kulturfunksjoner, eventuelt kombinert med noe bolig.

Eriksen ville imidlertid ikke si hvor mye NRK forventer å få for eiendommen, men det er uansett snakk om flere milliarder kroner.

NRK arrangerer åpen dag med presentasjon av planen 25. februar.

Byrådet trakk seg fra stillingen
Aktuelt
Kjøper omsorgsboliger
Transaksjoner
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Bedring på 50 mill. for Base Gruppen
Aktuelt
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen
Utvikling
Selger resten etter brannen (+)
Aktuelt
De har eiendom for nesten fem milliarder (+)
Analyse
Nå er han like stor som Statsbygg (+)
Analyse